29 / 03 / 2024

Ses dalgalarıyla elektrik üreten sistem

Ses dalgalarıyla elektrik üreten sistem

Yeni enerji elde etme yöntemleri arasına ‘ses’ de katıldı. Silikon Vadisi firması Nirvana Energy Systems, ses dalgalarından elektrik üreten bir sistem geliştirdi. Bu sistem, evlerde faturaları da azaltacak...

Doğal gaza yeni zam var mı? Az önce açıklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kasım ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını açıkladı.

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

Doğalgaza yüzde 20 indirim geliyor! BOTAŞ müjdeli haberi resmen açıkladı!

BOTAŞ, 2023 yılı mart ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı. Mesken doğal gazında ise tarife şimdilik değişmedi.

Ekmek, makarna, kırmızı et, süt ve yumurta fiyatlarına büyük zam haberi

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı Hindistan'ın yaşadığı aşırı sıcaklık yüzünden tarlaların kavrulması buğday fiyatlarını şok zam dalgalarıyla karşı karşıya bırakacak. Merkez Bankası yeni zam dalgası uyarısı yaptı. Ekmek, makarna gibi ürünlere zam geliyor.

Resmen açıklandı! Elektrik faturalarına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla elektrik faturalarında yeni adımlar hamleler yapılacağını açıkladı. 

Binalarda gürültüden kurtulmak ses yalıtımıyla mümkün! 

İZODER Başkanı Levent Gökçe, binalarda gürültüden kurtulmanın ses yalıtımıyla mümkün olduğunu belirtti...

Mirsaray Tavan Dekorasyon İnşaat Elektrik Otomotiv Hayvancılık Gıda Sanayi Ve Tic.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. kuruldu!

Mirsaray Tavan Dekorasyon İnşaat Elektrik Otomotiv Hayvancılık Gıda Sanayi Ve Tic.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. 400 bin TL sermaye ile bugün Cafer Murat ve Nedim Çelik imzasıyla kuruldu.

Kupalım Yapı Malzemeleri İnşaat Nakliyat Metal Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kupalım Yapı Malzemeleri İnşaat Nakliyat Metal Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şevket Aygün imzasıyla 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ezmen Yapı Malzemeleri Metal Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ezmen Yapı Malzemeleri Metal Ve Elektrik Ticaret Limited Şirket i 10 bin TL sermaye ile bugün Mustafa Gürkan Ezmen imzasıyla kuruldu.

Şengit Turizm İnşaat Gıda Tekstil Elektrik Ve Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şengit Turizm İnşaat Gıda Tekstil Elektrik Ve Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Öğünç Uzunovalı imzasıyla kuruldu.

Ozn Mühendislik Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozn Mühendislik Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 80 bin TL sermaye ile bugün Hülya Orhan imzasıyla kuruldu.

Esma Metal İnşaat Plastik Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esma Metal İnşaat Plastik Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Vedat Güzel imzasıyla kuruldu.

Aetatak İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aetatak İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün İbrahim Atak imzasıyla kuruldu.

Ses dalgalarıyla elektrik üreten sistem Haberi

Ses dalgalarıyla elektrik üreten sistem

Sesle çalışan ve evinizin elektrik maliyetini azaltan bir teknoloji düşünün... Evet, bu artık mümkün. ABD’de Silikon Vadisi firması Nirvana Energy Systems, ses dalgalarından elektrik üreten bir sistem geliştirdi. Stanford Üniversitesi’nde çalışan iki profesörün kurduğu şirket, evlerde elektrik enerjisi üretmenin yeni yolunu ticari hale getiriyor.


Nirvana, etkili ‘micro-combined heat and power-Micro-CHP (birleştirilmiş ısınma ve güç)’ sistemini ev kullanımına uygun hale getirdi. Bu sistem, gazı elektriğe çevirerek sıcak su ve ısınma için kullanılmasını sağlıyor. Micro-CHP sistemi küçük bir ısıtma motoru, bu motor bir bina için ısıtma, havalandırma, mekanik enerji ve elektrik enerjisi olmak üzere bütün gücü sağlıyor. Daha büyük fabrikalarda kullanılan kojenerasyon projesinin küçük versiyonu olarak görülüyor.


Ses dalgasıyla çalışıyor

Nirvana Energy’nin sisteminin dünyada su ısıtıcısı ve kazanların değişiminde geniş bir kullanım alanı bulması...