19 / 04 / 2024

ses dalgasıyla elektrik üretimi

ses dalgasıyla elektrik üretimi

Yeni enerji elde etme yöntemleri arasına ‘ses’ de katıldı. Silikon Vadisi firması Nirvana Energy Systems, ses dalgalarından elektrik üreten bir sistem geliştirdi. Bu sistem, evlerde faturaları da azaltacak...

Doğal gaza yeni zam var mı? Az önce açıklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kasım ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını açıkladı.

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

Doğalgaza yüzde 20 indirim geliyor! BOTAŞ müjdeli haberi resmen açıkladı!

BOTAŞ, 2023 yılı mart ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı. Mesken doğal gazında ise tarife şimdilik değişmedi.

5 farklı analist açıkladı! Bitcoin'in yükselişi aldatmaca!

Kripto para piyasası iyi performans sergileyemedi ve veriler, sabah erken saatlerde Bitcoin’i 30.000 doların üzerine çıkarma girişiminin, günlük 29.286 dolara düşüren bir satış dalgasıyla vurulduğunu gösteriyor. Peki, Bitcoin'de neler bekleniyor? İşte 5 farklı analist yorumu...

Bitcoin'in ne zaman yükseleceği açıklandı! 73 bin dolar olacak

ABD Merkez Başkanı Jerome Powell'ın konuşması piyasalarda olumsuz algılandı bitcoin ve kripto para piyasalarında sert düşüşler yaşandı. Bitcoin bir ara 42 bin doları aştıktan sonra yeniden gelen satış dalgasıyla düşüşe geçti.

Resmen açıklandı! Elektrik faturalarına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla elektrik faturalarında yeni adımlar hamleler yapılacağını açıkladı. 

Bitcoin bugün 46 bin dolar seviyesinde!

Kripto para birimi Bitcoin tarihi yüksek seviyesini gördükten sonra bir süredir satış dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Bitcoin 58 bin dolardan 44 bin dolara kadar geriledi. 46 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

Binalarda gürültüden kurtulmak ses yalıtımıyla mümkün! 

İZODER Başkanı Levent Gökçe, binalarda gürültüden kurtulmanın ses yalıtımıyla mümkün olduğunu belirtti...

3,5 milyon Suriyeliye daha ev sahipliği yapmaya gücümüz yetmez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası bir göç dalgasıyla ilgili, "Biz şu anda 3.5 milyona ev sahipliği yapıyoruz. İdlib'in nüfusu 3.5 milyon. Böyle bir 3.5 milyona daha ev sahipliği yapmaya gücümüz de imkanımız da yetmez" dedi.

Aetatak İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aetatak İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün İbrahim Atak imzasıyla kuruldu.

Galaksi Metal Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galaksi Metal Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile Çağlar Karaata imzasıyla bugün kuruld

Tecem Elektrik Enerji İnşaat Lojistik İletişim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Tecem Elektrik Enerji İnşaat Lojistik İletişim Hizmetleri Limited Şirketi 300 bin TL sermaye ile bugün Kenan Uzunhasan ve Temel Eryıldız imasıyla kuruldu.

Yiğitmak Otomasyon Elektrik Vinç İnşaat Kiralama ve Satış Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yiğitmak Otomasyon Elektrik Vinç İnşaat Kiralama ve Satış Otomotiv Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Orkun Yiğit imzasıyla kuruldu.

ses dalgasıyla elektrik üretimi Haberi

ses dalgasıyla elektrik üretimi

Sesle çalışan ve evinizin elektrik maliyetini azaltan bir teknoloji düşünün... Evet, bu artık mümkün. ABD’de Silikon Vadisi firması Nirvana Energy Systems, ses dalgalarından elektrik üreten bir sistem geliştirdi. Stanford Üniversitesi’nde çalışan iki profesörün kurduğu şirket, evlerde elektrik enerjisi üretmenin yeni yolunu ticari hale getiriyor.


Nirvana, etkili ‘micro-combined heat and power-Micro-CHP (birleştirilmiş ısınma ve güç)’ sistemini ev kullanımına uygun hale getirdi. Bu sistem, gazı elektriğe çevirerek sıcak su ve ısınma için kullanılmasını sağlıyor. Micro-CHP sistemi küçük bir ısıtma motoru, bu motor bir bina için ısıtma, havalandırma, mekanik enerji ve elektrik enerjisi olmak üzere bütün gücü sağlıyor. Daha büyük fabrikalarda kullanılan kojenerasyon projesinin küçük versiyonu olarak görülüyor.


Ses dalgasıyla çalışıyor

Nirvana Energy’nin sisteminin dünyada su ısıtıcısı ve kazanların değişiminde geniş bir kullanım alanı bulması...