27 / 04 / 2024

Sevda Tepesi İmar İzni

Sevda Tepesi İmar İzni

2006 yılında Erdoğan'ın talimatı ile hazırlanan Boğaziçi İmar Yasası tasarısı yasalaşırsa Boğaziçi'nde arsa sahipleri arsalarının yüzde 75'ini kamuya terk ederse imar, iskan izni alabilecekmiş. Boğaz'daki saray ve köşkler de belediyelere geçecekmiş.

Kadir Topbaş: Sevda Tepesi’nde yeşil yok olmayacak!

Başkan Topbaş, “Sevda Tepesi’nde ’Yeşil yok edilecek’ şeklindeki değerlendirmeleri ayıplıyorum. Orada 57 bin metrekarenin sadece yüzde 3’ü kadar taban oturumlu alan kullanılacak. Diğer tarafı koru ve özel mülkiyet” dedi

İBB, Suudi Kral'ın Sevda Tepesi'ne ait imar planını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tartışmalar neden olan Sevda tepesi imar planıyla ilgili açıklama yaptı

Sevda Tepesi'ne imar izni belediyede kavga çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunun Esenyurt ve Kandilli'deki “Sevda Tepesi” için imar planı değişikliği önergesi vermesi CHP grubunun tepkisini çekti

Sevda Tepesi imara mı açılıyor?

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'da Sevda Tepesi olarak bilinen alanın imara açılmasına ve yabancılara arazi satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları projesi imar planı askıda!

Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Konya Alaaddin Tepesi'ndeki tarihi eserler restore ediliyor!

Konya’da Alaaddin Tepesi ve 2. Kılıçarslan Köşkü’nde yapılan arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrin hazinelerinin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

Kızılcahamam'da Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri inşa ediliyor!

Kızılcahamam’da yeni yapılacak belediye hizmet binası ve Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri için temel atma töreni düzenlendi.

Kızılcahmam Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri'nin temeli atıldı!

Ankara Kızılcahamam’da yeni yapılacak belediye hizmet binası ve Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri için temel atma töreni düzenlendi.

1947 yılında Dragos Tepesi'nde villalar çoğalmış!

1947 yılında Kartal ile Maltepe arasında bulunan Dragos Tepesi'nde villalar çoğalmış. Bir kooperatif tarafından satın alınarak ifraz edilen tepede yapılacak villalarla Dragos yeni bir sayfiye yeri olacakmış.

Çamlıca Tepesi ulaşım yolları imar planı askıdan iniyor!

İstanbul Üsküdar İlçesi, Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi'ne ilişkin 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıdan iniyor...

İzmit Kültür Tepesi 2. etap çalışması başlıyor!

İzmit Belediyesi tarafından Tarih Koridoru Projesi kapsamında Kültür Tepesi 2. etap çalışması başlayacak. Nevzat Doğan, “Kültür Tepesi, yapacağımız çalışmayla sanatın merkezi haline gelecek." dedi.

Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi imar planı askıda!

İstanbul Üsküdar İlçesi, Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi'ne ( 15 Kasım 2014 tasdik tarihli plan itirazına) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Rumelihisarı'ndaki Dua Tepesi imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metronun açılmasıyla değerlenen Rumelihisarı için düğmeye bastı. Danıştay’ın iptal kararlarına rağmen Dua Tepesi olarak bilinen bölge yapılaşmaya açılıyor.

Marşan Emlak Danışmanlığı İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marşan Emlak Danışmanlığı İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yusuf Salih Marşan tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Ağustos 2015 tarihinde Kadıköy'de kuruldu.

2007 yılında Sevda Tepesi'nde inşaat yapılamaz!

2007 yılında İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu ve inşaat izni istediği Sevda Tepesi'ne geçici de olsa kesinlikle hiçbir inşaat izninin verilemeyeceğini bildirmiş.

Kültür Tepesi Projesi’nin 2. etap hazırlıkları tamamlandı!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın önem verdiği Kültür Tepesi Projesi’nin 2. etabıyla ilgili hazırlıkların sonuna gelindiği öğrenildi. Proje tamamlandıktan sonra alanda birçok sanat dalı ile ilgili faaliyet yürütülecek.

Sevda Tepesi İmar İzni Haberi

Sevda Tepesi İmar İzni



Suudi Kralı'na izin çıkarken, Boğaziçi'nde yeni inşaatlara da yeşil ışık yanacak


'Kral yasası' tartışılır


SUUDİ Arabistan Kralı'na Sevda Tepesi'nde inşaat izni sağlayacak yasa taslağında tartışmalı maddeler var. İşte satırbaşları...


Boğaz'daki arsasının yüzde 75'ini kamuya terk eden, kalanına inşaat yapabilecek. Kral da Sevde Tepesi'nin yüzde 75'ini bırakacak.

Boğaz'daki yapılarda değişikliğe gidemeyenler, arsalarının yüzde 50'sini belediyeye verirse imar, iskan izni alabilecek. Kaçak yapılaşma bedeliyle yasallaşacak.

Çırağan Sarayı, Dolmabahçe gibi saraylar Hazine'den belediyelere devredilecek.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ'nin haberi





Sevda Tepesi'nde Suudi Kral'a inşaat yolu açan imar yasası değişikliği...