23 / 04 / 2024

Şevket Sabancı vefat

Şevket Sabancı vefat

Bir süredir tedavi gören Sabancı Holding'in önemli isimlerinden ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti.

Şevket Batumoğlu vefat etti!

Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. Mali ve İdari İşler eski Müdürü Şevket Batumoğlu hayatını kaybetti.

Şevket Sabancı kimdir?

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı kimdir? Şevket Sabancı hangi görevlerde bulundu?

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı vefat etti!

Bir süredir tedavi gören Sabancı Holding'in önemli isimlerinden ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti.

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu!

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan "En Zengin 100 Araştırması"nın sonuçları belli oldu. Bu yıl listenin ilk üçünde Koç Ailesi, Şevket Sabancı ve Ailesi ile Erol Sabancı ve Ailesi yer aldı.

Mustafa Tercan, Esas Holding CFO’su oldu!

20 yıl önce Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan Esas Holding’in yeni CFO’su Mustafa Tercan oldu. 

Yüksek Mimar Şevket Uğurluer vefat etti! 

Yüksek Mimar Şevket Uğurluer, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.  Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Esas Gayrimenkul 300 milyon dolara 3 yeni AVM inşa edecek!

Esas Gayrimenkul CEO'su ve Şevket Sabancının torunu Kazım Köseoğlu, önümüzdeki dönemde Anadolu'daki 3 yeni AVM için 300 milyon dolar daha harcayacak.

İnşaat Yüksek Mühendisi Şevket Can Koç vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi İTÜ-1951 mezunu Şevket Can Koç vefat etti. İTÜ İnşaat Fakültesi 1951 mezunları taziye ilanı yayınlattı.

Kale Grubu'nun acı günü! Şevket Demirel vefat etti!

Göltaş A.Ş., Orma A.Ş. ve Demirel Vakfı'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Şevket Demirel vefat etti. Kale Grubu Şirketleri ve Yalıkon İnşaat taziye ilanı yayınlattı.

İnşaat Mühendisi Şevket Demirel vefat etti!

Süleyman Demirel'ni kardeşi Şevket Demirel 90 yaşında yaşamını yitirdi. Şevket Demirel 1950 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştu.

Kocaeli 41 Burda AVM 21 Ocak'ta açılacak!

Şevket Sabancı tarafından kurulan Esas Holding bünyesinde kurulan Esas Gayrimenkul; Kocaeli'nin en büyük alışveriş merkezi yatırımını hizmete açmaya hazırlanıyor.

İş GYO'nun acı günü: Şevket Tanes vefat etti!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Genel Müdürü Turgay Tanes'in annesi Şevket Tanes vefat etti. Nef taziye ilanı yayınlattı.

Gayrimenkul, En Zengin 100 Listesi'nde önemli bir parametre!

Türkiye'nin en zengin üç ailesi Koç, Şahenk ve Şevket Sabancı Ailesi olarak sıralandı. Listeye bu yıl dolar kurunun TL karşısında son bir yılda yaşadığı yüzde 30'luk yükseliş damga vurdu.

Şevket Sabancı vefat Haberi

Şevket Sabancı vefat

Sabancı Holding’in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı, 85 yaşında hayatını kaybetti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bir süredir Amerikan Hastanesi’nde tedavi gören Şevket Sabancı bu sabaha karşı vefat etti. Sadıka Sabancı, Emine Sabancı Kamışlı ve Ali Sabancı’nın babası, Can-Kazım Köseoğlu, Fethi-Kerem Kamışlı’nın dedeleri Şevket Sabancı, kalp yetmezliğine bağlı olarakhastanede tedavi görüyordu. 

ŞEVKET SABANCI KİMDİR?

Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin dördüncü çocuğu olan iş insanı Şevket Sabancı, 1936'da Kayseri'de doğdu. Yüksek öğrenimini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi olarak bitiren Şevket Sabancı, 2004'e kadar Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürdü. 2000'de Sabancı Holding’deki ortaklığını sürdürmek kaydıyla kızı Emine Sabancı Kamışlı ile beraber Esas Holding’i kurdu. Pegasus başta olmak üzere, havacılık, gayrimenkul, girişim sermayesi alanlarında yatırımlar...