25 / 04 / 2024

Şevki Vanlı kim

Şevki Vanlı kim

TC Bursa Merkez Bankası (1965), Fatih Çarşısı (1965), Tarımcılar Kooperatifi (1963) gibi projelere imza atan mimar Şevki Vanlı kimdir? Mimar Şevki Vanlı ne zaman vefat etti?

Archiprix-TR 2016'ya başvurular başladı!

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığıyla bu yıl 21. kez düzenlenen ulusal mimarlık öğrencileri bitirme projeleri yarışması “ARCHIPRIX-TR 2016”ya başvurular başladı.

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

İBB Bahçıvanlık kursu kayıtları 2 Mart'ta başlıyor!

İBB tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde ücretsiz gerçekleştirilen ve meraklılarının sabırsızlıkla beklediği Bahçıvanlık Kursu; Haliç Eğitim Merkezi için 2 Mart 2015 ve İdealtepe Eğitim Merkezi için 4 Mart 2015 tarihlerinde başlayacak.

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Ayıplı maldan kim sorumludur?

Ayıplı malların niteliği ve ayıplı mallardan sorumluluğun kimde olduğu Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, ayıplı maldan kim sorumludur? Tüketicinin seçimlik hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Şevki Vanlı kim Haberi

Şevki Vanlı kim

Şevki Vanlı kimdir?

Şevki Vanlı, 1926 yılında Konya'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden sonra girdiği Floransa üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni 24 Şubat 1954'te mimarlıkta doktora düzeyinde tamamlayarak Ankara'da serbest mimar olarak sürmekte olan mesleki yaşamına başlayan Şevki Vanlı 29 Temmuz 2008 tarihinde vefat etti.


Öğrencilik yıllarında, okul dışında Michelucci, içinde ise Detti ve Ricci ile yakınlık kuran Şevki Vanlı, öğrencilik yıllarından başlayarak zaman zaman ve değişik yayınlarda ülkenin düşün yaşamına katkıda bulunmuştur. 


1956-1962 yılları arasında Forum Grubu içinde görülmektedir. 1959'da Frank Lloyd Wright - İnsana Dönüş adlı küçük bir kitap yazdı. 1959-1960 yıllarında Mimarlar Odası Genel Sekreterliği yaptı; izleyen yıllarda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 1969-1975 yılları arasında Türkiye'deki ilk uydu-kent denemesi olan OR-AN'ı başlattı. 


1977'de Yaprak yayınları tarafından "Proje Uygulama- Mimarlık çalışmaları" yayınlandı. 1986'da, mimarlık eğitiminin...