24 / 04 / 2024

Şevki Vanlı vefat

Şevki Vanlı vefat

TC Bursa Merkez Bankası (1965), Fatih Çarşısı (1965), Tarımcılar Kooperatifi (1963) gibi projelere imza atan mimar Şevki Vanlı kimdir? Mimar Şevki Vanlı ne zaman vefat etti?

Saral İnşaat'ın acı günü: Hacı Şevki Saral vefat etti!

Saral İnşaat kurucu ortaklarından Hacı Şevki Saral vefat etti. Merhumun cenazesi bugün Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakiben defnedilecek.

Archiprix-TR 2016'ya başvurular başladı!

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığıyla bu yıl 21. kez düzenlenen ulusal mimarlık öğrencileri bitirme projeleri yarışması “ARCHIPRIX-TR 2016”ya başvurular başladı.

Şevki Vanlı kimdir?

Mimar Şevki Vanlı, 1969'da Ankara için ilk uydu-kent denemelerinden sayılan OR-AN Yerleşimi projesine başlayan mimardır. Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri'nde iki defa ödül alan mimar Şevki Vanlı kimdir? İşte biyografisi...

Şevki Vanlı kimdir?

TC Bursa Merkez Bankası (1965), Fatih Çarşısı (1965), Tarımcılar Kooperatifi (1963) gibi projelere imza atan mimar Şevki Vanlı kimdir? Mimar Şevki Vanlı ne zaman vefat etti?

Yüksek İnşaat Mühendisi Ahmet Şevki Eken vefat etti!

Yüksek İnşaat Mühendisi Ahmet Şevki Eken vefat etti. Eken'in cenazesi 5 Eylül 2013 Perşembe günü (bugün) ikindi namazına müteakip Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'nden kaldırılarak Silivrikapı aile mezarlığına defnedilecek...

Hacı Saffet Ulusoy vefatının 1. yılında anılacak!

Ulusoy Global Yatırımlar Holding kurucusu Hacı Saffet Ulusoy'un vefatının 1. yıldönümü sebebiyle 23 Şubat Cumartesi günü Levent Camii'nde yatsı namazına müteakip 19.30'da mevlid okutulacak

İnşaat Yüksek Mühendisi Hikmet Arutan vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi 1954 mezunlarından İnşaat Yüksek Mühendisi Hikmet Arutan vefat etti...

Hüma Ozan vefat etti! Toprak İşverenleri Sendikası'nın acı günü!

Toprak İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Z. Hüma Ozak dün vefat etti...

Enise Selçuker vefat etti! Selçukoçer Gayrimenkul'ün acı günü!

Selçuker Gayrimenkul Yatırım A.Ş hukuk müşaviri Avukat Enise Selçuker vefat etti...

Macit Özlenir vefat etti! Gapa Gayrimenkul'un acı günü!

Gapa Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Ort. Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı'nın babası Macit Özlenir vefat etti...

Yüksek Mühendis Kenan Targut vefat etti!

Yüksek Mühendis ve Mimar olan Kenan Targut vefat etti...

Ahmet Edip Önder vefat etti! Saf GYO'nun acı günü!

Saf GYO A.Ş, vefat eden dostları Ahmet Edip Önder için gazeteye ilan verdi.

Botan Üstünbaş vefat etti! OZG Enerji İnşaat'ın acı günü!

OZG Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Samsun Kombine Çevrim Santali Şantiye Müdürü Botan Üstünbaş vefat etti

Şevki Vanlı vefat Haberi

Şevki Vanlı vefat

Şevki Vanlı kimdir?

Şevki Vanlı, 1926 yılında Konya'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden sonra girdiği Floransa üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni 24 Şubat 1954'te mimarlıkta doktora düzeyinde tamamlayarak Ankara'da serbest mimar olarak sürmekte olan mesleki yaşamına başlayan Şevki Vanlı 29 Temmuz 2008 tarihinde vefat etti.


Öğrencilik yıllarında, okul dışında Michelucci, içinde ise Detti ve Ricci ile yakınlık kuran Şevki Vanlı, öğrencilik yıllarından başlayarak zaman zaman ve değişik yayınlarda ülkenin düşün yaşamına katkıda bulunmuştur. 


1956-1962 yılları arasında Forum Grubu içinde görülmektedir. 1959'da Frank Lloyd Wright - İnsana Dönüş adlı küçük bir kitap yazdı. 1959-1960 yıllarında Mimarlar Odası Genel Sekreterliği yaptı; izleyen yıllarda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 1969-1975 yılları arasında Türkiye'deki ilk uydu-kent denemesi olan OR-AN'ı başlattı. 


1977'de Yaprak yayınları tarafından "Proje Uygulama- Mimarlık çalışmaları" yayınlandı. 1986'da, mimarlık eğitiminin...