20 / 04 / 2024

seyhan kentsel dönüşüm çalışmaları

seyhan kentsel dönüşüm çalışmaları

Adana’daki selin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gündeme geldi. Adana Seyhan Belediyesi, Döşeme Mahallesi için kentsel dönüşüm projesi planladığını yazılı olarak açıkladı.

Seyhan'da kentsel dönüşümle 2 bin 811 konut ve 317 dükkan yıkılacak!

Adana Seyhan ilçesinde Barbaros ve Bey mahallelerini kapsayan 'Seyhan Yeşilvadi Evleri-1 Kentsel Dönüşüm Projesi' başladı. 45 hektarlık alan üzerinde uygulanacak proje kapsamında 2 bin 811 konut ve 317 işyeri yıkılacak.

Seyhan'daki dönüşümü Adanalı müteahhitler yapacak!

Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Şehmus Uçar:"Bizim en büyük projelerimizden biri Yeşil Seyhan olarak adlandırdığımız kentsel dönüşüm projesi. Seyhan'a TOKİ'yi sokmayacağız. Seyhan'da Adana'daki müteahhitlerimizle çalışacağız." dedi.

Seyhan'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AkdenizTürk Televizyonu'nda yayınlanan ve Yazar Yüksel Mert'in hazırlayıp sunduğu Hiperaktif programının konuğu oldu...

En fazla yapılaşma sorunu Seyhan'da!

Seyhan Kültür Merkezi'nde, 'Kentsel Dönüşüm Paneli' düzenledi. Panelde konuşan Seyhan Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'de yapılaşma sorunun en fazla yaşandığı yerin Seyhan olduğunu söyledi.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Adana Seyhan'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında 4.5 yıldır ilerleme kaydedilmedi. Yıkım kararı çıkarılan bölgede vatandaşların elektrikleri kesildi. 

TOKİ Seyhan Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm kapsamında 682 yeni konut inşa edecek.

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'nın Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 682 konut inşa edecek.

Adana Seyhan Belediyesi'nden kentsel dönüşüm mesajı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile kentsel dönüşüm hakkında TOKİ ile ön görüşmelere başladıklarını ileten Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, muhtarlardan gelecek tüm görüş, öneri ve talepleri ile ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti...

Adana'nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Adana’nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin inşaatına merkez Seyhan ilçesinde başlandı. Adana'nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı.

Adana Seyhan'da 3 mahalle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Adana Seyhan'da 3 mahallede bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm kararı!

Adana'nın Seyhan ilçesinin Döşeme Mahallesi bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Şehitduran, Mestanzade mahalleri ile Yenibey mahallesinin bir kısmını kapsayan alanda 6 bin 926 adet konut ve işyerinin yapılacağı kentsel dönüşüm projesi bölge halkının beğenisine sunuldu. 680 bin metre kare alan üzerinde uygulanacak projede 356 bin metrekare yeşil alan olması ise beğeni topladı.

İzmir Seyhan'da dönüşüm için 105 imza toplandı!

İzmir'in Buca ilçesinde çoğunlukla tamirci, mobilyacı ve hurdacıların oluşturduğu Seyhan Mahallesi'nden Yeni Asır WhatsApp İhbar Hattı'na ulaşan vatandaşlar, 105 imzalı dilekçeyle kentsel dönüşüm taleplerini iletti.

Seyhan Ziyapaşa'da kentsel dönüşüm alanı genişletildi!

Nazım imar planlarına ait değişiklik teklifleriyle komisyon raporları Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Ziyapaşa mahallesinin alanı genişletildi.

Seyhan'daki dönüşüm kararına mahalleliyi ikiye böldü!

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan Barbaros ve Bey mahalleleri“kentsel dönüşüm” kapsamına alındı. Karar mahalle sakinlerini de ikiye böldü.

Seyhan'daki dönüşümü Adanalı müteahhitler yapacak!

Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Şehmus Uçar:"Bizim en büyük projelerimizden biri Yeşil Seyhan olarak adlandırdığımız kentsel dönüşüm projesi. Seyhan'a TOKİ'yi sokmayacağız. Seyhan'da Adana'daki müteahhitlerimizle çalışacağız." dedi.

Adana Seyhan ve Yüreğir'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Adana Beş Ocak Gazetesi'nin yazarlarından Sefa Saygıdeğer bugünkü yazısında Adana Seyhan ve Yüreğir'deki kentsel dönüşümün son durumunu kaleme aldı. İşte Sefa Saygıdeğer'in o yazısı...

seyhan kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

seyhan kentsel dönüşüm çalışmaları

Adana’da yaşanan selin ardından kentsel dönüşüm projelerinin önemi bir kez daha gündeme geldi. Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, vatandaşlara kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi vermek için bir toplantı düzenledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Seyhan Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 110 dönüm alanda 1070 hak sahibinin bulunduğu Döşeme Mahallesi'nde tescilli binaların korunarak, eski binaların yıkılıp sosyal donatıların da yer aldığı yeni konutların yapılmasını öngören kentsel dönüşüm projesinin planlandığı aktarıldı.

Başkan Akay, toplantıda, bir süre önce yaşanan sel felaketinin kentsel dönüşüm projelerinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını anlattı.

Yıpranmış yapıların sel, deprem gibi doğal afetlerde yıkılma riski taşıdığını, bu binaların kentsel dönüşüm projeleriyle mahalle kültürü yok olmadan yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Akay, şu açıklamalarda bulundu:

"Döşeme Mahallesi uzun süreden...