27 / 04 / 2024

Shinzo Abe sinop nükleer santral

Shinzo Abe sinop nükleer santral

Japon muhalefeti Sinop’a yapılması planlanan nükleer santral projesine henüz onay vermedi. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise Başbakan Erdoğan’ın Ocak 2014’teki ziyareti öncesinde projeyi parlamentodan geçirmeye çalışıyor.

Sinop'a 2 bin 500 kişilik spor kompleksi yapılacak!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop'a 2 bin 500 kişilik içerisinde 6 salon bulunan spor kompleksi yapılacağını bildirdi.

Sinop'a 5 yıldızlı sağlık kompleksi yapılacak!

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, Sinop İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Gökhan Telatar'ı makamında ziyaret etti.

Sinop'a yeni stadyum yapılması dile getirildi!

Sinopspor’la ilgili yapılan toplantıda yeni stat talebi dile getirildi.Konu ile ilgili konuşan Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan, “Biz mevcut stadımızı modern hale dönüştürmek, Sinop’a yakışır bir hale getirmek istiyoruz.

Sinop Belediyesi Fen İşleri asfalt çalışmaları sürüyor!

Sinop Belediyesi Fen İşleri tarafından çeşitli nedenlerden dolayı ve son yağan yoğun kar nedeni ile bozulan cadde ve sokaklar sıcak asfalt kaplanarak yeni çehresine kavuşturuluyor. Belediye Başkanı Baki Ergül sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Sinop’un hal binası kentin gelişimine hizmet edecek!

Sinopale Uluslararası Sinop Bienali önerisiyle Sinop’un kent belleğinde önemli bir yer tutan eski hal binasında, kentin gelişimine hizmet eden ılması yönünde Sinop Belediye Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Sinop Belediyesi'ne devredilen tarihi ev kültür merkezine dönüşecek!

Geçen yıllarda emekli öğretmen Ayşe Semra Genç tarafından annesine ait Kuruçeşme Sokak’ta bulunan tarihi ahşap ev, annesinin adı ile yaşatılarak kültür merkezi yapımı koşulu ile Sinop Belediyesi’ne devredilmişti.

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu!

Yaşam endeksinde Isparta ilk sırada yer aldı. Gelir ve servette İstanbul birinciyken, yaşamından en memnun il Sinop oldu. İlk defa yayımlanan illerde yaşam endeksiyle bireylerin ve hane halklarının yaşam koşulları ortaya koyuldu.

Sinop arsa yatırımında hareketli günler yaşıyor!

Sinop'ta nükleer santral kurulmasına yönelik yatırımların açıklanmasının ardından kentte arsa satışları arttı, fiyatlar yükseldi.

Sinop Nükleer Santrali için şirket kuruldu!

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Japonya’nın, Türkiye ve Fransa ile inşa edeceği Sinop Nükleer Santrali için gereken “off-shore” şirketi resmen kuruldu.

Sinop Erfelek Devlet Hastanesi'nin dış cephesi yenilendi!

Sinop’un Erfelek İlçe Devlet Hastanesi ana binasının dış cephesi genel bakım, boya, ve revizyon çalışmaları tamamlanarak modern bir görünüme kavuştu.

Emlakkulisi.com editörü Merve Sinop, Tarık Üzgün ile nişanlandı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com'un editörlerinden Merve Sinop, Tarık Üzgün ile dün nişanlandı. Nişan töreni Esenler'de gerçekleşti.

Sinop Boyabat'taki tarihi konaklar restore ediliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesindeki tarihi konaklar restore edilerek turizme kazandırılıyor. Boyabat’ı turizme kazandırma çalışmaları kapsamında yapılan restorasyonlarla daha önceden ilçe merkezinde birçok konağın yapımı gerçekleşmişti.

Sinop nükleer santraline, Japonlar'dan ret!

Sinop’ta kurulması planlanan ikinci Nükleer Güç Santrali’ni yapacak Japon Konsorsiyumu, yerli üretici için kendilerine gönderilen 300 firmanın bilgilerini eksik görüp iade etti.

Shinzo Abe sinop nükleer santral Haberi

Shinzo Abe sinop nükleer santral

Japon parlamentosundaki muhalefet Sinop’a yapılması için anlaşması imzalanan nükleer enerji santralı projesini henüz onaylamadı. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise projeyi geçirebilmek için vekilleri cuma gününe kadar ikna etmeye çalışıyor. Japonya Başbakanı ocak ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokyo ziyareti öncesinde bu anlaşmayı ‘içeride’ bitirmenin peşinde. 


NEDEN ONAYLAMADILAR

Japonya’nın nükleer anlaşmasına henüz onay vermemesinin gerekçeleri  arasında nükleer santralın masrafı ve risklerinin olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre 2011 yılındaki Fukushima felaketinin ardından Japon vekiller ülkelerinin prestijinin benzer bir projede olası felaketlere karşı  tekrar zedelenmesini istemiyor.


Mayıs ayında 22 milyar dolar tutarındaki Sinop Nükleer Santralı projesi Japon ve Fransız konsorsiyumu ile imzalanmıştı. Konsorsiyumun içinde Japonya’nın köklü şirketlerinden Mitsubishi de bulunuyor. Santral inşaatı için ilk reaktörün 2023 yılında devreye girmesi bekleniyor.


MARMARAY'DA 8 MİLYAR LİRA, NÜKLEERDE 22 MİLYAR...