26 / 04 / 2024

Sibel Uyar

Sibel Uyar

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Sefer Levent bugün "Vatandaşlar mağdur, davalar arka arkaya açılıyor! Yeni düzenleme yapılacak mı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından uyarı!

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından "gürültü" uyarısı geldi. Yüksek sesin yasak olduğu Tarihi Doğan Apartmanı'nda yönetici anne Sibel Can'ı arayarak uyarıda bulundu.

Sibel Uyar'a Urla Villaları için suç duyurusu!

İzmir Barosu, Danıştay'ın yıkım kararını yerine getirmeyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ihale komisyonu üyeleri ve belediye yetkilileri için suç duyurusunda bulundu

Urla'daki D&G Cafe için yıkım kararı mı çıktı?

Urla Belediye Başkanı CHP’li Sibel Uyar’ın sahibi olduğu D&G Cafe hakkında 2009 yılında yıkım kararı alındığı ortaya çıktı. İşletmeye para cezası kesildi. Ancak karar 7 yıldır uygulanmayı bekliyor.

Sibel Uyar'a Urla Hacılar Koyu'ndaki villalar için soruşturma mı başlatılacak?

Usta gazeteci Uğur Dündar CHP milletvekillerine Urla'daki kaçak villaları yıkmayan Belediye Başkanı Sibel Uyar'ı sordu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı.

İzmir Urla'daki 8 bin 700 konut ve işyeri için yıkım kararı!

İzmir Urla’nın CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, hemşerileri tarafından suçlanıyor. Çünkü; ilçedeki 8. 700 konut ve işyeri için yıkım kararı alındı. Bunlar arasında ünlü Urla Villaları ile CHP’li kadın başkanın annesine ait işyerleri de var.

Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, emlak vergileri ile ilgili açıklama yaptı. Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı...

Urla Belediyesi, Antalya Yapex Fuarı'na katıldı!

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Belediye Meclis Üyesi Öğün Ünal 18-21 Kasını 2015 tarihleri arasında restorasyon renovasyon ve kültür mirasını koruma teması ile Antalya Expo Center'da gerçekleşen Yapex Yapı Fuarı'na katıldı.

Turkay Özgür taşkın alanları için imar uyarısı yaptı!

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

Krediyle konut alanlara yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısı!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, banka kredisiyle konut satın alan tüketicilere yüksek faizli vergi cezası ödemeyin uyarısında bulundu.

TÜSODER'den emlak vergisi cezalarına karşı uyarı!

Tüketici Sorunları Derneği; konut kredisi kullananların beyan ettikleri emlak vergi değerinin kullandıkları kredi miktarından düşük olması durumunda ciddi vergi cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Sayıştay'dan arazi rantı uyarısı!

Sayıştay, ihaleye çıkarılan kamu arazilerinde satış sonrası imar planı değişikliği yapıldığına dikkat çekerek, bu yüzden kamuda kalması gereken değer artışlarının üçüncü kişilere bırakıldığı uyarısında bulundu.

ASKİ'den inşaat atıkları uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, sokaklara bırakılan inşaat ve hafriyat atıklarının yağışlı günlerde mazgalları tıkadığını belirterek, vatandaşlara, "Sokaklara inşaat hafriyatı bırakmayın” uyarısında bulundu.

Uyarıyı dinleyenler, ev yanında arabayı bedavaya getirdi!

Konut sektörünün önde gelen kuruluşlarının “ev alacakların döviz kurundaki yükselişi iyi değerlendirmesi” yolundaki uyarısını dikkate alanlar, son bir ay içindeki kur değişimleri ile ev alırken, arabalarını da bedavaya getirmiş oldular.

Sibel Uyar Haberi

Sibel Uyar

SORULAR, sorular, sorular… Emlak vergisi ile ilgili ilk yazımın üzerinden yaklaşık bir aydan fazla zaman geçti ama bu konudaki şikayetlerin ve soruların arkası kesilmedi. Biraz sonra ayrıntılarını okuyacağımız somut olaylar sonrasında rahatlıkla söyleyebilirim ki önemli bir emlak vergisi buhranı ile karşı karşıyayız. Ve buhranı aşmak için yapılabilecek iki şey var. Birincisi bu yıl yeniden ele alınan emlak vergileri için resmi bir artış oranı belirlemek (5 yıllık enflasyon ve/veya başka bir takım kriterlerle). İkincisi ve daha önemlisi acilen emlak vergisi konusunda vatandaşın anlayabileceği, izah edilebilir, mantıklı şeffaf bir kanuni düzenleme yapmak. Kanunların birbiriyle nasıl çeliştiğini önceki yazılarımda ele aldığım için ayrıntıya girmiyorum.


Sakın demagoji falan yaptığımı, abarttığımı düşünmeyin. Emlak vergisini dürüstçe ödemeye çalışan, fahiş artışlar karşısında kafası karışan vatandaşa yazıktır. Lütfen...