28 / 03 / 2024

Şileler Karapürçek teleferik hattı neden iptal edildi

Şileler Karapürçek teleferik hattı neden iptal edildi

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan " Çok davamız var, güzel haberler alıyoruz, darısı devam eden 300 davamızın başına " dedi.

Meclise Sunulan Ek Bütçe Kanun Teklifi Sonuçlandı mı? Hangi Gerekçelerle Sunuldu ve Ne Kadar Ödenek Talep Edildi?

Meclis Başkanlığı'na sunulan tekliflerden biri de Ek Bütçe Kanun Teklifi oldu. Bu teklif, Merkezi Yönetim Bütçesine 1 trilyon 119 milyar liralık ek ödenek beklemektedir. Ek ödenek ihtiyacı bazı gerekçeler gösterilerek Meclis’e taşınmıştır. Ek Bütçe Kanun Teklifi neden sunuldu, sonuç ne oldu?

Türk Telekom’un yerli eSIM teknolojisi akıllı telefonlar için hazır! Ek ücret ödemeden yararlanın

Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan yerli eSIM teknolojisini yeni çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor. Türk Telekom kullanıcıları, yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarını değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabilecek.

Sultanbeyli Belediyesi'ne imara aykırı inşaat soruşturması!

İBB, Sultanbeyli Belediyesi'nin özel aile hastanesinin imara aykırı ek inşaatına göz yumduğu iddialarına ilişkin harekete geçti. İBB konuyla ilgili evrakları belediyeden isterken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da soruşturma başlattı.

Grey Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grey Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bağıgül Özbörçek ve Sinem Gazi ortaklığında kuruldu.

Y İnşaat Orman Ürünleri Hafriyat Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Y İnşaat Orman Ürünleri Hafriyat Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Çalışkan ve Hızır Ekşi ortaklığında kuruldu.

İzmit'te ruhsata aykırı ek imalatlara ceza!

İzmit Belediyesi'nin haftalık encümen toplantısı İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında yapıldı. 

Afyonkarahisar Kalesi teleferik ihalesi 4 Mart'ta!

Afyonkarahisar Kalesi'ne teleferik yaptırılacak. Teleferik yapımı ve 25 yıl süreyle işletilme işi ihalesi 4 Mart'ta yapılacak...

Atatürk Havalimanı'nın taşınmasının tüm detayları açıklandı!

THY Genel Müdürü Ekşi, "Büyük taşınmamız 5 Nisan Cuma günü 22.00'de başlıyor. Taşınma, 6 Nisan'da 10.00'da bitecek. İlk uçuşumuz 6 Nisan saat 14.00'te" dedi...

Bilkent ve Etlik şehir hastaneleri 14 Mart'ta açılacak!

Altındağ Karapürçek Köroğlu Parkı'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinin 14 Mart'ta hizmete açılacağını söyledi.

Sümela Manastırı'nda teleferik heyecanı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı'nda 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Manastıra inşa edilmesi planlanan teleferik projesi 19 Şubat'ta ihale edilecek.

Bilal Ekşi: 3 Mart'ta yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na gidiyoruz!

THY Genel Müdürü Ekşi yaptığı açıklamada "3 Mart'ta yeni evimiz İstanbul Havalimanı'na gidiyoruz. Hazırlandık, heyecanlıyız." dedi.

Yeni havalimanından Bakü seferlerinin bilet satışına başlandı!

THY Genel Müdürü Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'ndan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye yapılacak olan seferlerin biletlerinin satışlarına başlandığını duyurdu.

İstanbul yeni havalimanındaki uçuşlara yoğun ilgi!

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Ekşi yaptığı açıklamada, 7 günde 6 bin 957 kişinin İstanbul Yeni Havalimanı'ndan promosyon fiyatları ile uçmayı tercih ettiğini söyledi.

Şileler Karapürçek teleferik hattı neden iptal edildi Haberi

Şileler Karapürçek teleferik hattı neden iptal edildi

Şileler Karapürçek teleferik hattının iptalinden sonra, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yapracık Planına'da mahkeme iptal kararı verdi. Mahkemenin verdiği iptal kararlarını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan. "Çok davamız var, güzel haberler alıyoruz, darısı devam eden 300 davamızın başına" dedi. 

Yapracık'ta yapılan planla, nüfus yoğunluğunun 2-4 katma çıkartılması hedefleniyor,bölgede öngörülen bu nüfus artışını karşılayacak altyapının bile olmadığını söyleyen Candan "Nitekim açmış olduğumuz davada, mahkeme heyeti de bu doğrultuda bir karar verdi. Bilimin ışığında ve planlama ilkelerini hiçe sayan bir yaklaşımla yapılan planların iptal edilmesi kent ve kentliler açısından önemlidir. Ankara'nın sağlıksız gelişiminin araksında yatan mantık, Biiyükşehir Belediyesi'nin günü birlik, rant odaklı plan değişikliklerini yapmasıdır. Ankara'nın 1/25.000 ölçekli nazım imar planı, bu plan değişiklikleri ile yaklaşık 8 bin kez...