27 / 04 / 2024

Silivri Boğluca Deresi bina yıkımı

Silivri Boğluca Deresi bina yıkımı

Silivri Belediyesi ekipleri, Boğluca Deresi üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son kalan üç binanın yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.

Silivri Bekirli Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Bekirli Mahallesi, 367 parsel ile Kurfallı Mahallesi, 1920 parselin arasındaki kadastral boşluğun bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul'un o ilçesine dönüşüm müjdesi!

Silivri Belediye Meclisi'nde Boğluca Deresi etrafındaki yapı yasaklı alanlarla ilgili alınan karar doğrultusunda bölgede kentsel dönüşümün önü açıldı. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Silivri Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Silivri Şubesi bugün Silivri'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Silivri'de yıkım çalışması yapılan binadan düşen işçi yaralandı!

İstanbul Silivri'de deprem sonrası boşaltılan binada yıkım çalışması yapan inşaat işçisi, 3. kattan düşerek yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boğaz artık bize yetmiyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri ziyaretinde Kanal İstanbul hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Boğaz artık bize yetmiyor" dedi...

Silivri'deki binalar rengarenk boyandı!

İstanbul Silivri Belediyesi’nin Sokak İyileştirme Projesi'ne göre Boğluca Deresi etrafında bulunan sokak ve caddelerdeki binalar rengarenk boyandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi MYO binası boşaltıldı!

İstanbul’da merkez üssü Silivri açıklarında gerçekleşen depremden çevre iller de etkilendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’sinin binasının kolonları zarar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası boşaltıldı….

İBB'nin açıklamasına Esra Boğazlıyan'dan yanıt!

İBB'nin Silivri açıklamasına Gazete Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan bugünkü yazısında yanıt verdi..

İBB'nin 'Silivri 8 kat imar' açıklamasına Esra Boğazlıyan'dan yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri KİPTAŞ arazisi imar durumu hakkında açıklama yaptı. İBB, araziye 12 katlı binalar yapılmasıın söz konusu olmadığını, yapılacak projenin  6-8 kat olmasını planlandığını açıkladı. 

Silivri'deki iki büfe yıkıldı!

Boğluca Deresi ıslahı ve köprü genişletilmesi çalışmaları kapsamında, sahilde bulunan iki ayrı büfe yıkıldı.

Silivri Boğluca Deresi üzerindeki son binalar yıkıldı!

Silivri Belediyesi ekipleri, Boğluca Deresi üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son kalan üç binanın yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.

Trabzon Karakaya'ya yeni baraj geliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, " Boğaç Deresi üzerinde baraj inşası içinde çalışmalara devam ediliyor. Karakaya Grup İçme Suyunun hizmet verdiği alandan daha geniş bir alanı besleyecek olan barajın inşası için zemin sondaj çalışmaları tamamlandı." dedi

Silivri Boğluca Deresi'ndeki harabe bina yıkılmayı bekliyor!

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yıllarca kamulaştırılması yılan hikayesine dönen bina şimdi de yıkılmayı bekliyor. Harabe haline gelen binanın çatısından düşen beton parçaları ise ölüme davetiye çıkarıyor.

Silivri Boğluca Deresi bina yıkımı Haberi

Silivri Boğluca Deresi bina yıkımı

Silivri Sahili’nde dere yatağı üzerinde bulunan, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 224 ada, 1, 25 ve 26 parseldeki üç adet yapı ekonomik ömrünü tamamlamış olması, can güvenliği açısından tehdit oluşturması nedeniyle belediye ekiplerince kontrollü şekilde yıkıldı. Dere yatağı üzerinde kalan son üç binanın yıkımı, Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gece Kondu Denetim ve Uygulama Birimi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yıkım çalışmalarını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıkım çalışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Işıklar:  “Boğluca deresi ıslah çalışmaları kapsamında, son üç binanın da yıkımını gerçekleştirdik. Dere ıslahı hızla devam ediyor, betonlama işlemleri tamamlanıyor. Kritik iki noktamız var; E-6'nın alt geçidi ile tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün alt geçitleri ama şu an için bir sel riski olmaması bizim...