25 / 04 / 2024

Silvan Barajında son durum

Silvan Barajında son durum

Türkiye ekonomisine yılda 1,1 milyar TL katkı sağlayacak Silvan Barajı, terör saldırıları nedeniyle iki yıl gecikmeli olarak hizmet verecek.

Silvan Barajı'nın inşaatı durduruldu mu?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ,hem güvenlik açısından hem de yolların bozulması sebebiyle Silvan Barajı inşaatına malzeme ikmali yapılamadığından inşaatın neredeyse durma noktasına geldiğini ifade etti.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Yusufeli Barajı'nda 50 metreye ulaşıldı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada Yusufeli Barajı'nda gövde beton dökme çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini söyledi.

Silvan Barajı'nın yüzde 56'sı tamam!

Diyarbakır Silvan Barajı'nda yüzde 56'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Barajda iki yıl içinde su tutulması hedefleniyor...

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

Diyarbakır Silvan Barajı yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nın da yapılacağını, toprakların suyla buluşacağını belirtti..

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

Emlak Konut'un 2 dev kampanyasında son 10 gün!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası gayrimenkul sektörü güç birliğine gitti ve konutta kampanya seferberliği başlattı. Emlak Konut'un 2 dev kampanyasında son 10 gün kaldı.

Silvan Barajı'nın inşaatı yüzde 59 tamamlandı!

Türkiye ekonomisine yılda 1,1 milyar TL katkı sağlayacak Silvan Barajı, terör saldırıları nedeniyle iki yıl gecikmeli olarak hizmet verecek.

Diyarbakır Silvan Barajı'nda son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Dicle Havzası'nda bulunan Kulp Çayı üzerinde yapımı devam eden ve yüzde 52 gerçekleşme seviyesine ulaşan Silvan Barajı tamamlandığında 2 milyon 351 bin 230 dekar zirai alan sulanacak." ifadesini kullandı.

Kaş İkizce Barajı'nda çalışmalar devam ediyor!

Antalya’nın Kaş ilçesi İkizce Barajı’nda çalışmalar devam ediyor. DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Kaş’ın ikizce Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Silvan Barajında son durum Haberi

Silvan Barajında son durum

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini uçuracak enerji, sulama ve istihdam odaklı dev projelerin inşası teröre rağmen son sürat devam ediyor. GAP Eylem Planı kapsamında bölge için projelendirilen yatırımlara son 5 yılda 10,5 milyar dolarlık kaynak aktarıldı. Bölgeler arası kalkınmışlık farkını ortadan kaldıracak, vatandaşın sofrasında aş olacak bu projeler, her fırsatta terör örgütü PKK'nın sabotaj girişimlerine maruz kalsa da Türkiye, Doğu ve Güneydoğu'da başlattığı yatırım hamlesinden geri adım atmıyor. Şu ana kadar 19 barajın inşası tamamlandı. 22 baraj ve 19 HES ile sulama şebekeleri ise hayata geçirilmek için gün sayıyor.


PKK SALDIRILARINA RAĞMEN İLERLİYOR

Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin 2. büyüğü olacak Silvan'ın da 2016 yılının Eylül ayında hizmete açılması planlanmıştı. 268 milyon lira yatırımla tamamlanacak 'Çılgın Proje' terör engeli nedeniyle zamanında bitirilemedi.Baraj...