19 / 04 / 2024

Sinan Genim kimdir

Sinan Genim kimdir

İstanbul’da deprem kapımızı geçtiğimiz günlerde çaldı. Bu afete hala hazır olmadığımız da ortaya çıktı. Mimar Sinan Genim kentsel dönüşümün doğru şekilde yapılmadığını söylüyor. Genim’e göre biz sadece binaları yeniliyoruz.

Zengin koleksiyona sahip müzelerde mimarcılık oynanmalı!

Sinan Genim, sahip olunan değerlerin korunmasının yanı sıra en önemli unsurun, söz konusu birikimi merak ve heyecan duyulacak şekilde topluma sunan insanların eğitimi ve desteklenmesi olduğunu söylüyor...

Sinan Genim Narmanlı Han’ın restorasyonunu anlattı!

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde son günlerde en çok tartışılan tarihi Narmanlı Han’ı restorasyon mimarı Sinan Genim şantiye alanını gezdi. Sinan Genim restorasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sinan Genim Beyoğlu'ndaki restorasyonun görüntülerini paylaştı!

Birçok eski yapının restorasyon çalışmasına imza atan Genim’in paylaştığı görüntülerde demirleri eriyen, çimento kalıpları adeta un gibi dağılan kagir yapılar tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

İyi restoratör günün malzemesini bilip kullanmalı!

Mimar Sinan Genim İstanbul'u mahalle mahalle geziyor. Özellikle giderek kaybolan uhrevi yaşantısını yansıtan mekanlarını. İstanbul denince ilk akla gelen isimlerden Genim'e "Onun İstanbul'unu" sorduk.

Sinan Genim kimdir?

Pera Müzesi'ni, Tophane Saat Kulesi'ni, Topkapı Sarayı'nın bazı bölümlerini ve Aya İrini'yi restore eden Sinan Genim kimdir? Mimar Sinan Genim'in devam eden projeleri nelerdir? İşte Mimar Sinan Genim'in biyografisi...

Sinan Kemal Uzan kimdir? Sinan Kemal Uzan kaç yaşında?

Akmerkez'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif bir şekilde görev alan Sinan Kemal Uzan kimdir? Sinan Kemal Uzan kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Deniz GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Sinan Genim: Süleymaniye Camii ve çevresindeki yerleşim alanına mimari düzenleme şart!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında Süleymaniye ve çevresi için mimari düzenlemelerin yapılmasına ilişkin önerilerini kaleme aldı.

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Mimarlıkta özgürlük büyük önem taşıyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında mimari çalışmalarda özgürlüğün önemini kaleme aldı. 

Bedri Sinan Gül kimdir?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOKİ İstanbul Kentsel Yenileme Daire Başkanı Bedri Sinan Gül kimdir? Bedri Sinan Gül daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Bedri Sinan Gül'ün biyogrofisi...

Mehmet Sinan Tara kimdir?

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerinden Mehmet Sinan Tara kimdir? Mehmet Sinan Tara hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mehmet Sinan Tara'nın biyografisi...

Betonun doğru kullanımı nasıl olmalı?

Milliyet gazetesi yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında beton kullanımını kaleme aldı. İşte Genim'in o yazısı...

Sinan Aydın Aygün kimdir?

Panora GYO ve  bağlı ortağı Panora İşletmecilik ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Aydın Aygün kimdir? Sinan Aydın Aygün daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte  Sinan Aydın Aygün'ün biyografisi...

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sinan Aygün kimdir?

İş adamı ve siyasetçi olan Sinan Aygün bugün kadar hangi görevlerde bulundu, nerelerde çalıştı? İnşaat sektörüne ne zaman girdi? Sinan Aygün kimdir?

Sinan Genim: Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız istenmiyor!

Türk Mimar ve Siyasetçi Sinan Genim Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Olağan işleri herkes yapar. Önemli olan ülkenin önünü geçecek projeler geliştirmektir. Kanal İstanbul gibi projelerle başarılı olmamız başarılı işler yapmamız istenmiyor, birilerini rahatsız ediyor" dedi.

Sinan Aksu kimdir?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi olan Sinan Aksu kimdir. Sinan Aksu daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Sinan Genim kimdir Haberi

Sinan Genim kimdir

Mimar Sinan Genim geçtiğimiz günlerde Kırmızı Kedi Yayınları'ndan çıkan İstanbul Yazıları isimli kitabıyla bu kent üzerine yazdıklarını bir araya getirdi. Yeni Şafak gazetesi yazarı Merve Akbaş, Genim’le bir araya gelip İstanbul üzerine konuştu. İşte Akbaş'ın o yazısı...

Geçtiğimiz hafta yaşanan depremin ardından kentsel dönüşümün yeniden aklımıza geldiğini hatırlattığımız Mimar Sinan Genim, “Kentsel dönüşüm fikir olarak harika. Ama bunu yanlış yorumladık ve maalesef yapı yenilemeye dönüştürdük. Yeni bir imar kanunu, yönetmeliği ve planlama anlayışını yerleştirmemiz gerekiyor” diyor.



Sinan Genim


Geçtiğimiz günlerde küçük sayılmayacak depremler yaşadık. Özellikle perşembe günü yaşanan deprem İstanbul’u bir hayli korkuttu. Tabii bu durum aklımıza yapılarımızı ve kentsel dönüşümü getiriyor. Biz kentsel dönüşümü doğru anlayabildik mi?

Kentsel dönüşüm meselesini etraflıca ele almaya çalışırsak; TOKİ, KİPTAŞ ve Emlak...