29 / 03 / 2024

Sinop Hal Binası

Sinop Hal Binası

Sinopale Uluslararası Sinop Bienali önerisiyle Sinop’un kent belleğinde önemli bir yer tutan eski hal binasında, kentin gelişimine hizmet eden ılması yönünde Sinop Belediye Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

TOKİ Kurası Ne Zaman Yapılacak? Sinop Boyabat İçin Tarih Belli Oldu!

Merakla beklenen Sinop Boyabat TOKİ kura tarihi belli oldu. Canlı yayın ile TOKİ binasında gerçekleştirilecek kura için geri sayım başladı...

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

TOKİ Sinop Boyabat'ta okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Yeni eğitim yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Boyabat'ta 16 derslikli eğitim binası inşa edecek.

TOKİ'den Sinop'a yeni pansiyon binası müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Boyabat'ta 300 kişilik pansiyon inşa etmek için düğmeye bastı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı binası restore edilecek!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşesinde Kadıköy'deki hal binasından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın çıkarılmasını kaleme aldı.

Sinop'ta yurt binasının kamulaştırılması mecliste!

Sinop'ta bir yurt binasının kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinop'ta 10.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Sinop İcra Dairesi Müdürlüğü, Sinop ili, Merkez ilçesi Ordu Köyü, 182 ada 3 parselde yer alan 10 bin 954,58 metrekarelik fabrika binası ve arsası 10 milyon 717 bin 400 TL'ye icradan satıyor...

Sinop Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı binası tamamlanıyor!

Sinop Gerze’de yapımına başlanılan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı binasında bulunan çalışmalar sürüyor.

Sinop Havalimanı terminal binası inşaatında sona gelindi!

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Havalimanı'nda yapımı devam eden yeni terminal binası inşaatında sona gelindiğini bildirdi.

Sinop Durağan Devlet Hastanesi inşaatı durdu mu?

Durağan Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, hastane inşaatına ilişkin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 4 soru sordu..

Gerze Adliyesi için yeni hizmet binası yapılacak mı?

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a Gerze Adliyesi'nin yeni bir hizmet binasına taşınıp taşınmayacağını sordu..

İnegöl'deki eski hal binası yıkılacak!

İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Mahallesi’ndeki eski hal binası yıkma kararı aldı.

Bilecik Vezirhan'a 18 dairelik TOKİ geliyor!

Bilecik’in Vezirhan Beldesi’nde 18 dairelik toplu konut projesi hayata geçiyor. Vezirhan Beldesi İstasyon Mahallesi Gölpazarı Caddesi eski hal binası arsasına yapılması planlanan konut projesi için çalışmalar başladı.

Sinop Hal Binası Haberi

Sinop Hal Binası

Tarihi bina, “Hal Sinop Buluşma Merkezi” adıyla Sinop’ta kültürel, sosyal ve eğitsel etkinliklere ev sahipliği yapacak, kentin kalkınmasına hizmet edecek.Sinopale -Uluslararası Sinop Bienali yerel kalkınma bağlamında sivil toplumun kültür ve sanat temelli diyalog geliştirmek amacıyla “paylaşıma dayalı bir sanat üretimi” modelinde bir araya gelmesini sağlayan uluslararası bir proje olarak Sinop’un kent kültürü gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Bu katkılar arasında bulunan Sinop’un terk edilmiş Hal binası, Sinopale girişimiyle kentin kültür mekanı olarak Sinop’un hareketli buluşma noktalarından biri olmaya hazırlanıyor.

ATIL SEBZE HALİNDEN KÜLTÜR MERKEZİNE

Sinop Hal binası 1980’li yıllara kadar kentin önemli sosyal ve ticari merkezi konumundaydı. Bununla birlikte, Türkiye’de örneği ilk olan sosyal girişim örneklerinden de biriydi. Bina, 1950’li yıllarda hayırsever iş adamı Muharrem Tansel tarafından inşa edilerek Sinop Belediyesi’ne bağışlanmıştı....