29 / 03 / 2024

Sinop Valisi

Sinop Valisi

Sinop Valisi Köşger, “Nükleer santral yapımında kullanılacak malzemeler Sinop’ta üretilsin. Bunun için Nükleer OSB kurulmasını istiyoruz. Santralin şehre bir külfeti olacaksa, nimeti de olmalı” dedi.

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018'de açılacak!

Sinop Valisi Haşan İpek ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. 18 derslik ve 300 Kişilik pansiyon kapasiteli proje 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetişecek.

Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Cirit, "Bunu çok inceleyerek dile getirdiğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen bir kişi böyle görüyorsa herhalde dışardan buraya turist olarak gelenlerde de bu algı biraz vardır" dedi.

Sinop'a ilk 5 yıldızlı otel geliyor!

Türkiye’nin en kuzeydeki ili Sinop’un kadın Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, kent için büyük potansiyel taşıyan turizm sektörü için harekete geçti.

Sinop'ta kültür merkezi inşaatında tarihi mezarlar bulundu!

Sinop’ta yapımı planlanan Kültür Merkezi inşaatı sırasında çok sayıda tarihi eser ve mezarlar ortaya çıktı. Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, konuyla ilgili açıklama yaptı..

Sinop'ta karayolu çalışmasında tarihi kilise kalıntıları bulundu!

Sinop’un Dikmen ilçesi Kerim köyü Eski Cuma Mahallesi’nde (Adı Güzel sınırı) devam eden karayolu çalışmasında mezarlar ve kilise kalıntıları bulundu.

İMO Heyeti Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti!

İMO heyeti, Yerlikaya'yı ziyaret etti Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret eden İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç ve yönetim kurulu üyeleri inşaat sektöründe yaşanan sorunlar konusunda bilgiler sundular.

Sinop'ta sokak ve caddeler genişletilecek!

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’u modern bir şehir yapmak için yola çıktıklarını belirterek, uluslararası ölçüleri ve çağdaş şehirleşme dinamiklerini göz önünde bulundurarak projeleri ürettiklerini ifade etti.

GDF Suez Sinop santrali için Areva'dan garanti aldı!

Sinop santralini inşa edecek Fransız-Japon konsorsiyumunda yer alan Fransız enerji şirketi GDF Suez santralda kullanılacak reaktörlerin temini konusunda ekonomik sıkıntılar içinde olan reaktör üreticisi Areva'dan garanti aldığını açıkladı.

Sinop Cezaevi'nde tekstil fabrikası açıldı!

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapımı tamamlanan ve yatırım bütçesi 1 milyon dolar olan tekstil fabrikası, törenle hizmete açıldı.

Yasemin Özata Çetinkaya kimdir?

Yasemin Özata Çetinkaya, 19 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Sinop Valisi olarak atandı. Peki, Yasemin Özata Çetinkaya kimdir? İşte Yeni Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya..

11 ilin valisi değişti!

VALİLER Kararnamesi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameye göre, 6 ilin valisi merkeze alınırken, 11 ili kapsayan görev değişikliği yapıldı. Kararname ile Türkiye'nin üçüncü valisi Sinop'a atandı.

Sinop Havalimanı'na yeni terminal binası yapılacak!

Sinop'ta bulunan mevcut havalimanı terminal binasının yetersiz olduğunu dile getiren Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Son yıllarda ulaşım sektöründe büyük yatırımlar alan ilimizde 39 milyon TL’lik yeni bir yatırım daha gerçekleştiriliyor.

Sinop Üniversitesi'ne İlahiyat Fakültesi binası yapılacak! İhalesi 5 Mart'ta!

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bina yapım işini 5 Mart 2015 tarihinde ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 450 gün sürecek.

Sinop Valisi Haberi

Sinop Valisi

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, şehirde kurulacak ikinci nükleer santralin inşaat ve imalatında kullanılacak ürünlerin Sinop’ta üretilmesi gerektiğini belirterek, “Bu amaçla, ilimizde bir Nükleer Teknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını talep ediyoruz. OSB’nin kurulması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir rapor sunacağız” dedi.


Köşger, “Mersin’deki nükleer santralde hiçbir Türk katkısı yok. Nükleer santralin Sinop’a eğer bir külfeti olacaksa, bir nimeti de olmalı. Nükleer tesisin yapımında buradaki sanayi ve üretim teşvik edilmeli” dedi.


‘Sinop havalanmak üzere’


Sinop’ta ekonomik canlanmanın başladığını vurgulayan Köşger, “Sinop havalanmak üzere. Rusya gıda ithalatını Türkiye’ye yönlendirdi. Gümrük 2012’de kapatılmış, yeniden açılması gündemde. Ro-Ro hattı kurulması için çalışmalar sürüyor. Nükleer santral inşaatında 10 bin kişi çalışacak. 3 bin 500 kişi daimi olarak görev yapacak. Bu kişilerin konut ve diğer sosyal donatı...