24 / 04 / 2024

Şirinyalı yeni pazar yeri

Şirinyalı yeni pazar yeri

Şirinyalı Mahallesi'nde perşembe günü kurulan semt pazarı, imar planında pazar alanı olan yeni yerine taşınacak. Yeni pazar yerinin üstünün daha sonra kapalı hale getirileceği ifade edildi.

Kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak’ta uygulamaya giriyor!

Seyahat acentelerine yeni pazar açan kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya girecek. İşte söz konusu uygulamaya ilişkin tüm detaylar...

Beyaz eşya pazarına yeni marka!

Beyaz eşya sektörüne yeni bir marka daha giriyor. Türkiye pazarında mobilya ve nalburiye çözümleriyle tanınan Alman markası Nisan ayında beyaz eşya ve ankastre ürünlerin lansmanını yapacak

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası UR-GE projesi çerçevesinde ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonunu Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdi. 

Paribu, kripto paraların alım satımı için yeni pazar yeri oluşturdu!

Paribu, geçtiğimiz gün “erken dönem proje” şeklinde isimlendirilen projelere ait kripto varlıkların alınıp satılabilmesi amacıyla yeni bir pazar yeri olarak Box’ı hayata geçirdiğini açıkladı. Box, sekmesi bugünden itibaren işleme açılıyor.

Emina Jahovic evini Türk Konsolosluğuna kiraya verdi!

Şarkıcı Mustafa Sandal'dan geçtiğimiz yıllarda boşanan Emina Jahovic, Sırbistan Yeni Pazar’da yer alan aile yadigarı evini Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk binasına kiraya verdi.

Çelik sektörü yeni pazarlara açılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, "Yeni pazar arayışlarımız doğrultusunda çelik ithalatlarında artış gözlemlediğimiz Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgeleri öne çıkan hedef pazarlarımız arasında yer alıyor." dedi.

İnşaat sektöründe Afrika yeni pazar olacak!

Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, inşaat sektöründe Afrika'nın yeni pazar olacağını belirtti.

Türk inşaat şirketlerinin yeni hedef pazarı Avrupa ve Orta Asya oldu!

Türk yatırımcıların da rotasını değiştirdi. İnşaat gibi alanlarda Türk şirketlerinin yeni hedef pazarı Avrupa ve Orta Asya oldu. 

Gayrimenkulde yeni pazar hedefi Çin, Hindistan ve Pakistan!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada gayrimenkulde yeni hedef pazarlar Çin, Hindistan ve Pakistan olduğunu söyledi.

GİGDER'in yeni pazar hedefleri toplantısı yarın!  

GİGDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Akbal'ın hedeflenen yeni pazarlar ve planlanan projeleri anlatacağı basın toplantısı yarın saat 10:30'da online olarak gerçekleştirilecek.

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

Yeni AKM'nin temeli Pazar günü atılacak!

İstanbul'un Taksim ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak olan yeni opera binası için son hazırlıklar tamamlandı. Projede temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

Şirinyalı yeni pazar yeri Haberi

Şirinyalı yeni pazar yeri

Otoparklı, tuvaletli, aydınlatmalı, güvenlik kameralı yeni pazarın tahsisinde; eski perşembe pazarı esnafı ile cumartesi pazarında işgalci konumunda oldukları için tezgah kurmalarına izin verilmeyen pazarcılara öncelik tanınacağı belirtilirken, semt pazarlarını kente, esnafa ve vatandaşlara yakışır hale getirme çalışmalarını sürdüren Muratpaşa Belediyesi'nin Şirinyalı Mahallesi 1533-1492 sokakların kesişiminde perşembe günleri kurulan semt pazarını, imar planında pazar yeri olarak belirlenmiş alana taşıyacağı ifade edildi. 


İmar planında , pazar yeri olarak görünen Şirinyalı Mahallesi 1492 Sokak'ta 2649 metrekarelik alanda semt pazarı düzenlemelerinin sürdüğü, düzenlemelerin ardından Şirinyalı perşembe pazarının, 1492 Sokak'taki yeni yerine taşınacağı kaydedildi. 


Şirinyalı Mahallesi 1492 Sokak'ta hizmet verecek olan pazar yerinde, eski perşembe pazarındaki tezgah sahipleri ile Şirinyalı cumartesi pazarında, hak sahibi olmamaları ve işgalci konumda bulunmaları nedeniyle kaldırılan esnafa öncelik tanınacağı belirtildi. 


İlk tahsis...