26 / 04 / 2024

Şirinyer Parkı davası

Şirinyer Parkı davası

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin işbirliğinde hayata geçirmek için planladıkları Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu.

Trend GYO Anda Park Balat 2 delil tespit davasında anlaşma sağladı!

Trend GYO Anda Park Balat 2 delil tespit davasında anlaşma sağladı. Proje kapsamında üstlenmesine karar verilen tamir tadilat işlerine başlandı.

Trend GYO Anda Park Balat 2 delil tespit davası son durum!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Anda Park Balat 2 delil tespit davası hakkında açıklama yaptı. Açıklamada mükarelerin devam ettiğini duyurdu.

Anda Park Balat 2 delil tespit davası son durum!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Anda Park Balat 2 delil tespit davası hakkında açıklama yaptı...

Anda Park Balat 2 delil tespit davasında son durum!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anda Park Balat 2 delil tespit davası hakkında açıklama yaptı...

Gülhane Parkı'ndaki duvar çökmesi davasında karar çıktı!

Gülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarının çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü olayla ilgili açılan davada kararını açıklayan mahkeme, sanığa 5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını 36 bin 500 lira adli para cezasına çevirdi...

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'na ilk iptal davası Ankara'dan!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali için ilk dava Ankara'dan açıldı. Dava dilekçesinde ihalenin iptali istendi.

Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin işbirliğinde hayata geçirmek için planladıkları Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu.

Buca Şirinyer Parkı Projesi itirazlarına ret!

Buca'da İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin yapacağı Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan imar planlarına yapılan itirazlar Büyükşehir Meclisi tarafından reddedildi.

Tokat Zile'deki çocuk parkının imar planı iptal edildi!

Tokat Zile'deki çocuk parkının imara açılmaması yönünde dava açan Avukat Sultan Aktaş'ın davası sonuçtu. Mahkeme, planın iptal edilmesi gerektiği kararını verdi.

Buca Şirinyer Parkı'na yine itiraz var!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin 81 bin metrekarelik cazibe alanı yalatmak için hazırladığı Şirinyer Parkı Projesi'ne imkan sağlayan ancak 2012 yılında yargı kararıyla iptal edilen imar planlan revize edildi. Yeni planlara Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası yine itiraz etti

Buca Şirinyer Parkı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Buca Şirinyer Parkı Kentsel Tasarım Projesi ve Park Alanını kapsayan Özel Proje Alanı ve Belediye Hizmet Alanı belirlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Forum İstanbul'daki dinozor temalı parkı için iflas davası açıldı!

İstanbul Bayrampaşa’daki Forum İstanbul AVM’de bulunan Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı için iflas davası açıldı. AVM’nin sahibi konumundaki şirket, alacaklı olduğunu öne sürerek önce icra takibi başlattı.

Buca Şirinyer Parkı'na yeni proje yeni plan!

BUCA'da İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin Şirinyer Parkı'nın da yer aldığı 81 bin metrekare alanda yapacağı ancak dört yıl önce mahkeme kararıyla durdurulan proje, revize edildi.

Şirinyer Parkı davası Haberi

Şirinyer Parkı davası

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi'nin birlikte yapmayı planladıkları Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan imar planları yine mahkemelik oldu. Projenin 2014 yılında Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin açtığı dava sonuca mahkeme kararıyla iptal edilen ilk planlarından sonra bu kez 2016 yılında yapılan son planın iptali için Mimarlar Odası İzmir Şubesi dava açtı.


Buca'da yıllardır tartışılan Şirinyer Parkı projesi bir kez daha yargıya taşındı. Şirinyer Parkı'nın içinde olduğu 81 bin metrekarelik alanı cazibe merkezi haline getirmek, Bucalıların buluşma noktasına dönüştürecek işlev kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi'nin 2012 yılında hazırlanan projeye olanak sağlayan imar planları, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin ticari kullanımın artacağı, sosyal ve teknik altyapının azalacağı gerekçesiyle açtığı davada, İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından 2014...