26 / 04 / 2024

Sirkeci gecekondulaşma

Sirkeci gecekondulaşma

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Meclis’te ‘Haydarpaşa ve Sirkeci Garı İhalesi’ tartışması!

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ve CHP grupları arasında İstanbul'da yer alan Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiraya verilmesi ihalesine ilişkin tartışma yaşandı

200 milyarlık dönüşüm çalışması hız kazandı!

Hükümet, çarpık yapılaşma, gecekondulaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sorunlar yaşayan şehirlerin sorunu çözmek için dönüşüm çalışmalarına hız verdi..

Türkiye'de gecekondu devri kapandı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde l'in altına düşürdüğünü söyledi.

İzmir'de gecekondulaşma deprem riskini artırıyor!

Posta Ege gazetesi köşe yazarı olan Saadet Mançe bugünkü yazısında İzmir'deki mimari yapıları ve yapılaşmayı anlattı. İşte o yazı...

Porio’nun Türkiye’deki ikinci franchise mağazası Mersin’de açıldı!

Tasarım farkı ve ürün kalitesiyle göz alıcı koleksiyonlar sunan Porio, İstanbul Sirkeci’deki mağazasının ardından, Türkiye’deki ikinci franchise mağazasını Mersin’de açtı.

1947 yılında gecekonduları açıkgözler inşa ediyormuş!

1947 yılında Mecidiyeköy'de Maliye'ye ait arsalarda yapılan gecekondu sayısı 74'e çıkmış. Gecekondulaşma problemi karşılaşan Belediye bu evleri yıktırma kararı almış. Bu 74 evin sahibi 10-12 kişiden ibaretmiş.

1997 yılında Çorlu'da yeni bir İstanbul kurulacakmış!

1997 yılında gecekondulaşma ve talana son vermek için İstanbul'un çevresindeki boş arazilere modern şehirler kurulacakmış. 15 bin hektar üzerine kurulacak Yeni İstanbul Projesi'yle Çorlu'da, 300 bin nüfuslu yeni bir şehir kurulacakmış.

1993 yılında Esenyurt'ta gecekondulaşma önlenmiş!

1993 yılında Esenyurt'ta bin 100 dönüm arazi üzerinde inşa edilen 7 bin 200 konutluk 1. Esenkent projesi ve yapılacak 10 bin konutluk ikinci bir Esenkent projesiyle Esenyurt'ta gecekondulaşmanın önüne geçilmiş.

1992 yılında gecekondulaşma, İstanbul'da ormanları eritmiş!

1992 yılında gecekondulaşma, İstanbul ormanlarını eritmiş. Orman katliamı en çok Alemdağ, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sarıyer ve Çatalca yörelerinde görülüyormuş. Yerleşim alanı elde etmek için 5 milyon 930 bin metrekare orman yok edilmiş.

Sirkeci gecekondulaşma Haberi

Sirkeci gecekondulaşma

Para Dergisi yazarı Oğuz Demir, bu haftaki köşesinde ''Bu şehir hepimizin'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Nişantaşı'nda Teşvikiye Camii'nin köşesinde bulunan vakıf binası uzun yıllardır House Cafe isimli zincir kiracının kiracısı faaliyet gösteriyor. Söz konusu kafe önce kapının önüne iki masa attı. Sonra masa sayısı çoğaldı. Bu masaların etrafı kocaman saksılarla çevrildi. Derken vava yolu iki kişinin geçeceği kadar daraltılarak bu masaların üstü de kapatıldı. Böylece mekanın dört bir tarafı kapalı hale geldi. İçeride masalar dip dibe. Sosyal mesafe kuralı uygulanmiyor. Maske, korunma vs. hak getire. Bu giriş, gelişme ve sonuç bölümü, Mimaroba, Beylikdüzü sahilinden Rumeli Hisarı, Bebek ve Sarıyer'e, Anadolu Kavağı'nda Yoros Kalesi eteklerinden Üsküdar ve Tuzla'ya kadar şehrin her yerinde yaşanıyor. Tahtakale'de de varlar. Sirkeci'ye, Balat'a,...