25 / 04 / 2024

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı Projesi

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı Projesi

BOTAŞ, alternatif enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve ülke içinde doğalgaz boru hatlarının bir ağ gibi birbirine bağlanması amacıyla doğalgaz iletim hatları planlamaları yapmaya devam ediyor.

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

Bu habere içiniz ısınacak! Doğalgaz tarifesi uygun fiyatla ücretlendirilecek!

Doğalgaz faturalarında kademeli tarife sona erdi. Kademeli tarife ile doğalgazı daha az kullananların maliyetleri daha düşük maliyetle karşılanacak. Uzmanlar, bu sisteme geçişle birlikte doğalgaz kullanımında tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

TürkAkım bir yaşında!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı resmi açılış töreniyle ocak 2020'de faaliyete geçen TürkAkım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı birinci yaşını kutluyor.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Diyarbakır Çermik'te acele kamulaştırma kararı!

Çermik İlçesi Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Ergani ve Çermik ilçeleri sınırları içerisinde kamulaştırma yapılacak...

Diyarbakır Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır Silvan Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma yapılacak..

Diyarbakır Ergani'de acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Ergani Doğalgaz Boru Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacı ile kamulaştırma kararı alındı..

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

TANAP 2018'in ilk yarısında faaliyete geçecek!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) 2018 ilk yarısında faaliyete geçiyor. TANAP'la birlikte Türkiye'ye ilk olarak 6 milyar metreküp ilave doğalgaz tedarik edebilecek.

Türk Akımı için 340 milyon euroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattının geliştirmesi amacıyla 340 milyon euroluk yatırım sözleşmesi imzalandı

TürkAkımı için 340 milyon avroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında TürkAkım doğalgaz boru hattının geliştirmesi ve Türkiye tarafına doğalgaz alım terminali inşa edilmesi amacıyla anlaşma imzalandı. Sözleşme 340 milyon avroluk yatırım bedeline sahip.

TürkAkımı'nın inşaatında son durum!

Rusya'nın Anapa şehri açıklarında boru hattı döşeme çalışmaları sürüyor. TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında devam eden inşaat çalışmaları fotoğraflandı.

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı Projesi Haberi

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı Projesi


BOTAŞ, 2015'in ikinci yarısında inşaatına başlanması hedeflenen Şırnak Doğalgaz Boru Hattı Projesi ile doğalgazı Türkiye-Irak sınırına kadar ulaştıracak


BOTAŞ, alternatif enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve ülke içinde doğalgaz boru hatlarının bir ağ gibi birbirine bağlanması amacıyla doğalgaz iletim hatları planlamaları yapmaya devam ediyor.


Bu amaçla, boru hattına yönelik yatırımlarla emisyon değerleri düşük ve verimliliği yüksek doğalgazın Türkiye genelinde kullanımını yaygınlaştırılması, doğalgazın tüm tüketim noktalarına ulaştırılması, ayrıca BOTAŞ’ın 2005'ten itibaren doğalgaz alım-satım anlaşmalarından doğacak "al ya da öde" yükümlülüğü ile karşılaşmaması, karşılaşması durumunda da oluşacak farkın minimize edilmesi amaçlanıyor.


Türkiye-Irak sınırında son bulacak


BOTAŞ, bu çerçevede, arazi etüt, harita ve kamulaştırma mühendislik ihalesi yapılan Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin hayata geçirilmesi planlanıyor. Proje, yapımı devam eden 40 inç çapındaki Mardin Doğalgaz Boru Hattı’ndan çıkış...