26 / 04 / 2024

Şırnak İdil bina yıkımı

Şırnak İdil bina yıkımı

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi’nde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart tarihinde kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı kapsamında PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda hasar gören 600 evin yıkımına başlandı.

O ilde iki katlı bina ve müştemilat satılacak: 65 milyon TL'ye!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Şırnak Cizre Şah Mahallesi'nde yer alan avlulu iki katlı kargir bina ve müştemilatı satışa çıkardı. Satış ihalesi 10 Mart 2023 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Belediye iki katlı kargir bina ve müştemilat satacak! İhalesi 27 Aralık'ta!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, iki katlı kargir bina ve müştemilat satacak. Söz konusu gayrimenkulün satış ihalesi 27 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

TOKİ Şırnak İdil 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak İdil ilçesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak İdil ilçesinin sosyal konut projesi detayları…

TOKİ Şırnak İdil Karalar Mahallesi 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak İdil ilçesi Karalar mahallesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak İdil ilçesinin Karalar Mahallesine ait sosyal konut projesi detayları…

Belediye iki katlı bina ve müştemilat satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Şırnak Belediyesi'nden Avlulu iki katlı kargir bina ve müştemilatının satışı açık teklif usulüyle 15 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. 

Cizre Belediyesi iki katlı bina ve müştemilat satıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Şırnak İli Cizre Belediye Başkanlığı, Şah Mahallesi'nde yer alan iki katlı kargir bina ve müştemilatı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Şırnak Cizre'de 36 milyon TL'ye satılık iki katlı bina ve müştemilat!

Şırnak Cizre Belediyesi, Şırnak Çizre'de yer alan iki katlı bina ve müştemilatını toplam 36 milyon TL muhammen bedelle satıyor...

Murat Kurum: Şırnak'ta yıkık dökük bina kalmadı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Şırnak'ta artık eskiye dair yıkık dökük binaların kalmadığını söyledi.

Şırnak için acele kamulaştırma kararı!

Şırnak ili İdil ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şırnak'ta terör mağdurlarının evleri yıl sonunda teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gerek Şırnak il merkezinde gerekse Cizre'de, Silopi'de, İdil'de 11 bine yakın inşaata çok önceden başladık. Bir kısmını bitirdik. Teslim ettiklerimiz var ama en geç bu senenin sonuna doğru herkes yıkılan evinin kavuşacak" dedi.

TOKİ Şırnak projesinde 216 konutun kurası çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ ortaklığında  Şırnak'ın İdil ilçesinde hayata geçirilen 716 konuttan 216'sı için kura çekimi yapıldı. 

Şırnak İdil'de arsa karşılığı lojman ve yatakhane yaptırılacak!

Şırnak Defterdarlığı, Şırnak İdil'de arsa karşılığı 20 adet lojman ve 26 kişilik yatakhane inşaatı yaptırılacak. İhalesi 11 Nisan 2017 tarihinde yapılacak arsanın bedeli 3 milyon 336 bin 199 TL olarak belirlendi.

Şırnak'ta 6 bin konut yapılacak!

Bakan İsmet Yılmaz, Şırnak tablosunu anlattı: “Cizre ve Silopi’de, hasar bedeli 30 bin TL’nin altında olan 16 bin kişiye paraları ödendi. Toplum yararına çalışma kapsamında Şırnak’ta bin, Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200, İdil’de 750 kişi istihdam edildi.”

Şırnak İdil bina yıkımı Haberi

Şırnak İdil bina yıkımı

İdil İlçesi’nde barikat kuran, hendek kazan, el yapımı patlayıcı tuzaklayan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat’ta başlatılan operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı 31 Mart’tan itibaren kısmi olarak sona ermesinin ardından ilçede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.


Hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 600 ev için yıkım kararı aldı.


Operasyonların yoğun olduğu Turgut Özal ile Yeni Mahallesi’nde hasar gören 600 evin yıkımına, güvenlik güçlerinin aldığı sıkı önlem altında iş makineleriyle bugün...