24 / 04 / 2024

Şırnak İdil hasarlı ev yıkımları

Şırnak İdil hasarlı ev yıkımları

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart’ta sona eren operasyonun hasarlı evler için verilen yıkım kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Şırnak İdil'deki hasarlı 600 ev yıkılıyor!

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart tarihinde kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı kapsamında teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda hasar gören 600 evin yıkımına başlandı.

TOKİ Şırnak İdil 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak İdil ilçesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak İdil ilçesinin sosyal konut projesi detayları…

TOKİ Şırnak İdil Karalar Mahallesi 2022 projesi yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Şırnak İdil ilçesi Karalar mahallesinde yüzde 10 peşinatla konut sahibi olabilmek artık mümkün. İşte TOKİ’nin Şırnak İdil ilçesinin Karalar Mahallesine ait sosyal konut projesi detayları…

Şırnak için acele kamulaştırma kararı!

Şırnak ili İdil ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şırnak'ta terör mağdurlarının evleri yıl sonunda teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gerek Şırnak il merkezinde gerekse Cizre'de, Silopi'de, İdil'de 11 bine yakın inşaata çok önceden başladık. Bir kısmını bitirdik. Teslim ettiklerimiz var ama en geç bu senenin sonuna doğru herkes yıkılan evinin kavuşacak" dedi.

TOKİ Şırnak projesinde 216 konutun kurası çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ ortaklığında  Şırnak'ın İdil ilçesinde hayata geçirilen 716 konuttan 216'sı için kura çekimi yapıldı. 

Şırnak İdil'de arsa karşılığı lojman ve yatakhane yaptırılacak!

Şırnak Defterdarlığı, Şırnak İdil'de arsa karşılığı 20 adet lojman ve 26 kişilik yatakhane inşaatı yaptırılacak. İhalesi 11 Nisan 2017 tarihinde yapılacak arsanın bedeli 3 milyon 336 bin 199 TL olarak belirlendi.

Şırnak'ta 6 bin konut yapılacak!

Bakan İsmet Yılmaz, Şırnak tablosunu anlattı: “Cizre ve Silopi’de, hasar bedeli 30 bin TL’nin altında olan 16 bin kişiye paraları ödendi. Toplum yararına çalışma kapsamında Şırnak’ta bin, Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200, İdil’de 750 kişi istihdam edildi.”

Şırnak İdil'e villa tipi 340 konut yapılacak!

İnşa ve ihya çalışmaları kapsamında, Şırnak'ın İdil ilçesinde villa tipi 340 konut yapılacak. Konutların, kısa sürede teslim edilmesi planlanıyor.

Şırnak Atatürk İlk ve Ortaokulu'na kalekol inşa edildi!

Şırnak İdil'de alınan "Acele Kamulaştırma" kararı doğrultusunda kentte yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda Turgut Özal Mahallesi'nde yer alan Atatürk İlk ve Ortaokulu'na kalekol inşa edildi.

Şırnak İdil'de kiralık ev bulmak imkansız!

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında yaşanan sokağa çıkma yasağı ve yapılan operasyonların ardından ilçe merkezinde yapımı planlanan karakolların inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Şırnak İdil'deki hasarlı evlerin yıkımına durdurma kararı!

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart’ta sona eren operasyonun hasarlı evler için verilen yıkım kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Şırnak İdil'de hasar gören 400 bina yıkılacak!

Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların infilak etmesi ve çatışmalar yüzünden tahrip olan yaklaşık 400 binanın yıkım çalışması sürüyor.

Şırnak Cizre ve İdil'de riskli alan ilan edildi!

Şırnak'ın Cizre ve İdil İlçelerinde bulunan alanların riskli alan ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Şırnak İdil hasarlı ev yıkımları Haberi

Şırnak İdil hasarlı ev yıkımları

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart’ta sona eren operasyonun hasarlı evler için verilen yıkım kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.


İdil’de 44 gün süren ve şiddetli çatışmaların görüldüğü 2 mahallede hasar gören 750 konut için Şırnak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün tespiti üzerine İdil Kaymakamlığı, yıkım kararı verdi. İki mahallede yaklaşık 500 evin yıkımı gerçekleştirilirken, Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 5 kişinin itiraz ettiği Mardin Bölge İdare Mahkemesi, yıkım için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, “Dava konusu işlemlerin yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç, zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarelere 15 gün süre tanınmasına” ilişkin karar verdi. 


Şırnak İdil'de hasar gören 400 bina...