26 / 04 / 2024

Şişli Mesleki lise yerine avm

Şişli Mesleki lise yerine avm

2012 yılında Vakıflar Kanunu’nda yapılan değişikler ile tartışmalı bir hal alanŞişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinda  Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı, inşaat firması Taş Yapı’yla anlaştı. 

OYAK Çiğli projesi için düğmeye basıldı! İzmir'e 216 yeni konut geliyor!

Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) yeni projesi için düğmeye bastı. OYAK'ın yeni projesi İzmir Çiğli'de hayata geçirilecek. İşte detaylar...

Oyak İzmir Çiğli projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) İzmir'de yeni projesi için harekete geçti. Oyak'ın İzmir Çiğli projesine dair merak edilen bütün detayları haberimizde derledik. İşte Oyak İzmir Çiğli projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi riskli!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin, yağışların yol açabileceği risk ihtimaline karşı, başka atölyelere taşınma işleminin gerçekleştiğini açıklandı. 

Şişli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü uyarmış!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle ilgili olarak açıklama yapan Şişli Belediyesi yetkilileri, 1 Mart tarihinde yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını belirtti.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çökme tehlikesi!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin etrafındaki AVM ve rezidans inşaatı sürüyor. D Blok’taki öğrenciler temel atma çalışmaları yüzünden korktuklarını ifade etti. 

Şişli Teknik Lisesi'nin yerine AVM ve rezidans geliyor!

2012 yılında Vakıflar Kanunu’nda yapılan değişikler ile tartışmalı bir hal alanŞişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinda  Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı, inşaat firması Taş Yapı’yla anlaştı. 

Şişli Endüstri Meslek Lisesi yerine AVM'ye tepki!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ercan Bodur ve bazı üyeler, lisenin önünde toplanarak konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İBB gündeminde!

İstanbul'da bulunan Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkılarak alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiası üzerine açıklama yapan CHP'li Tonguç Çoban, konuyu İBB meclis gündemine getirdi.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin imar planı iptal edilmeli!

Şişli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yıkılarak alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiası üzerine açıklama yapan Ercan Badur, "Okul arazisi ile ilgili yapılan, ranta davalı imar planı değişikliğinin iptalini istiyoruz" dedi.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkalacak mı?

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyeleri, lisenin yıkılarak yerine alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiasında bulundu.

Emlak Konut'un şžişli'deki arsasının değerleme raporu!

Mülkiyeti Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait İstanbul şžişli 1 adet parsel 3 ada 32 parsel ekspertiz değeri için hazırlatılan yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Emlak Konut, Şişli'deki arsasının değerini açıkladı: 51 bin TL!

  Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, Şişli'deki, üzerinde yapılaşma izni olmayan arsasının değerini açıkladı.  Emlak Konut GYO hissesinin tam olduğu parsel güvenlikli bir sitenin içinde kalıyor  

İBB Şişli Esentepede arsa satıyor! 69 milyon 300 bin TLye!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şişli Esentepede 8 bin 309 metrekare yüzölçümündeki arsasını satışa çıkardı. Arsanın tahmini fiyatı için 69 milyon 300 bin lira isteyen İBB, geçici teminatı 2 milyon 79 bin lira olarak tayin etti

Şişli Mesleki lise yerine avm Haberi

Şişli Mesleki lise yerine avm


Bu süreçte arazinin üzerinde yapılaşma öngören, AVM ve rezidans yapılmasına olanak sağlayan imar planı değişikliği gerçekleştirildi ve 2017-18 sömestrinin başlamasının ardından velilere yarıyılda okulun yıkılacağı, meslek lisesi öğrencilerinin iki ayrı ortaokula yönlendirileceği bilgisi verildi. Veliler bu haber üzerine okulun önünde eylem yapmaya başladılar. 

Hürriyet Gazetesi'nden Cansu Şimşek'in haberine göre; veliler tarafından yapılan eylemler ses getirdi ve ve velilere 60 dönümlük okul arazisinin 17 dönümlük bölümüne okulun binaları ve 12 laboratuvar yapılması planı sunuldu. 

9 TANE VAR ZATEN
Veliler yıkımların başlamasıyla bir şok daha yaşadı ve eylemlere devam ettiler. Çarşamba günü gerçekleştirilen son eylemde okul aile birliği başkanı Ecevit Kahraman, “İstanbul’da 93, Şişli’de 9 AVM varken tarihi okulumuzun yıkılmasını kabul etmiyoruz. Hukukun aldığı karara itirazımız yok. İtirazımız, prefabrik inşaata. Bizlere söz...