18 / 04 / 2024

şişli riskli binalar

şişli riskli binalar

Şişli'de çökme tehlikesi bulunması nedeniyle tahliye edilen bina iskele demiri ile desteklendi. 

Muammer Keskin'den Şişli'nin yapı stokuna ilişkin açıklama!

Şişli’nin günlük nüfusunun gelip geçenlerle 3 milyonu aştığına dikkat çeken Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Şişli Merkez 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Şişli ilçesi, Merkez ve Çevresi RNİP'na Riskli yapılara Plan Notu ilavesine ilişkin 22.03.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli NİP değişikliği askıya çıkarıldı.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Tunç Soyer'den riskli binaların dönüşümü için olağanüstü toplantı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Mart Pazartesi günü Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine olağanüstü gündemle toplanacak. Toplantıda tek gündem olarak, riskli binaların dönüşümü konuşulacak.

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

Ataşehir'de riskli binalar yıkılıyor!

İstanbul Ataşehir Belediye ekipleri, ilçe genelinde riskli binaların yıkımı için çalışmalara başladı. Ekipler, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi.

Riskli binalar tabut olmadan dönüşmeli!

İstanbul’un dönüşmesi gereken deprem tehdidi altındaki ilçelerini yöneten belediye başkanları bütçe ve yetki yetersizliğinden şikayetçi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Riskli binalar bir önce dönüşüme girmeli. Yoksa bu evler yüzlerce insan için tabuta dönecek” diye konuştu. 

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Riskli binalar güçlendirilerek kurtulabilir!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, riskli binaların yüzde 90'ının güçlendirilerek kurtarılabileceğini söyledi. Türkkan, "Güçlendirmenin hızlanması için mevzuatın kolaylaştırılması, KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ve düşük oranlı kredi desteği sağlanmalı'' dedi.

şişli riskli binalar Haberi

şişli riskli binalar

Şişli'nin Esentepe Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde 6 katlı binada çatlama meydana geldi. Milliyet'te yer alan habere göre; söz konusu bina yıkım tehdidine karşın tahliye edildi. Ekipler tarafından incelenen bina mühürlenirken bina çevresi için de önlem alındı. Kolonların çatladığı görülen bina iskele demiriyle desteklendi.

Öte yandan binanın kolonlarında demirlerin ortaya çıktığı görüldü. 

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle...