23 / 04 / 2024

Şişlide bina çöktü

Şişlide bina çöktü

Şişli'de yıkımı yapılan bir binanın iç kısımlarında çökme meydana geldi. Olayda 2 kişi göçük altında kaldı. Göçük altında kalan işçilerden birisi kendi imkânlarıyla çıkarken, diğeri ise olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı...

İstanbul'da kontrollü yıkıma rağmen iki günde 2 bina çöktü!

Dün Esenyurt'ta 6 katlı binanın, yıkımı sırasında çökme meydana gelirken, bugün de Kadıköy'de bir bina çöktü ve bir işçi enkaz altında kaldı... İşte detaylar...

Malatya'da depremler sonucu ağır hasar gören bina çöktü!

Malatya'da, depremler nedeniyle büyük hasar gören bir 6 katlı bina çöktü.

Dolarda sır perdesi aralanıyor! Kimsenin bilmediği senaryo ortaya çıktı! Elinde doları olanlar treni kaçırmayın

Son dakika dolar endeksi 20 yılın zirve seviyesinden gerilemeye devam ederken dolar kuru sabit bir şekilde kalmaya devam ediyor. Dolarda neler oluyor? Kimsenin bilmediği senaryo ortaya çıktı. Doları olanlar treni kaçırmayın işte son dakika dolar gelişmesi...

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

Malatya'da 2 katlı bina çöktü!

Malatya'da 21 kişinin bulunduğu 2 katlı bina çöktü. Çökme sonrasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 

Tuzla Aydınlı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi 397 Parselde Plan Notuna İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Washington'da inşaat halindeki bina çöktü!

ABD Washington'da inşaat halindeki bina çöktü. Binanın çökme nedeninin henüz bilinmediği belirtildi...

Pendik Güzelyalı Liman Tesisleri 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Güzelyalı Liman Tesisleri 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

Bahçeşehir 2. Etap Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi Bahçeşehir 2. Etap Mahallesi 632/Park ve Çevresindeki Kadastral Boşluğun Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bağcılar Bağlar Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağlar Mahallesi, 536 Parsel ve 3256 Ada 2 Parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Güney Kore'de 5 katlı bina çöktü: 8 yaralı!

Güney Kore’nin Gwangju şehrinde yıkım çalışmaları devam eden 5 katlı bina çöktü...

Kadıköy Tuğlacıbaşı Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi Tuğlacıbaşı Mahallesi 421 Ada 286 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Şişlide bina çöktü Haberi

Şişlide bina çöktü


Şişli'de iki eski binanın birleştirilerek otel yapılmak istenmesi sırasında güçlendirme yapılan bir bina çöktü. Çöken binada çalışan işçilerden 2'si yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Şişli Abideyi Hürriyet Caddesi üzerinde iki eski bina otel yapmak için birleştirilip güçlendirme çalışması başlatıldı. Otel olması için binanın 5 kat altı kazıldı. Alttan güçlendirilen eski binaların orta kısımlarına gelindiğinde kirişlerin kırılması sonucu ağırlığa dayanamayan kolonlar çökünce binada da çökme meydana geldi. 6 işçinin çalıştığı binanın iç kısımlarında meydana gelen çökme sonucu 2 işçi göçük altında kaldı. Kolon’un bina dışına doğru göçmesi ile bir işçi kırılan tahta parçalarının arasından yolda park halinde bulunan kamyonetin kasasına düştü. Diğer işçi ise beton blokların arasında kaldı. Göçük altında kalan işçilerden birisi kendi imkanlarıyla çıkarken, diğeri ise olay yerine gelen itfaiye...