24 / 04 / 2024

Şişlideki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi

Şişlideki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi

Şişli’de Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait olan 41bin 430 metrekarelik mezarlık 1930’da çıkartılan Belediyeler Kanunu çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredildi. İBB, 111,8 milyon lira ödeyecek.

1941 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı yenilenmiş!

1941 yılında İstanbul Belediyesi şimdiki adı ile Zincirlikuyu Mezarlığı olan Asi Mezarlığı'nın yenilenmesi için harekete geçmiş.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Beykoz'da koronavirüs mezarlığı tartışması!

Koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin defni için İstanbul'da Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı belirlendi. Mahalle sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olmasından şikayet etti.

Bilecik'te inşaat demirlerinin altında kalan 2 işçi yaralandı!

Bilecik Şehir Mezarlığında yaşanan iş kazası sonucunda demirlerin altında kalan 2 işçi yaralandı.

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İBB yer olmayan mezarlığa neden zam yaptı?

Geçen hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezar yeri ve cenaze hizmeti ücretlerine zam yaptı. Aynı zamanda Zincirlikuyu gibi yer olmayan mezarlıkların ücretlerine de zam yapılması dikkat çekti...

Teröristlerin yıktığı Ermeni Klisesi'ni Türkiye onardı!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad’da teröristlerin mevzi oluşturduğu ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi’nin temizlenip yeniden elden geçirildiği açıklandı.

Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi onarılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin temizlenerek yeniden elden geçirildiğini bildirdi...

Şişlideki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi Haberi

Şişlideki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi

1800’lü yıllardan bu yana Katolik Ermeniler tarafından kullanılan mezarlığa devir sonrası definler sürdü. 9 Mart 1971’de Karayolları Genel Müdürlüğü, mezarlığın sonradan Mecidiyeköy’deki meydanın bir kısmını oluşturacak 4 bin 474 metrekaresini kamulaştırdı. Bu kamulaştırmanın bedelini İBB aldı.  


Surp Agop Hastanesi Vakfı mezarlık arazisinin iadesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. Vakıflar Meclisi 31 Ekim 2012’de mezarlığın iadesine karar verdi. Mezarlık tapuda vakıf adına tescil edildi. İadesine karar verilen arazide, 1971’de kamulaştırılan bölüm de bulunuyordu. Vakıf bunun üzerine mahkemeye başvurarak arazinin rayiç bedelini istedi.  Mahkeme 10 Ekim 2014’te keşif yaptı. Alanın Dereboyu Caddesi cepheli olduğu ve arazinin yol ve kaldırım alanında kaldığı tespit edildi. Bilirkişi, Mecidiyeköy Meydanı’nın büyük bir kısmını oluşturan arazinin metrekaresinin 25 bin TL’den hesaplanması gerektiğini, toplamda 111 milyon 850...