18 / 04 / 2024

SİT alanı derecelendirme nasıl yapılır

SİT alanı derecelendirme nasıl yapılır

Osman İyimaya, Doğal SİT alanlarının yeniden irdelenmesi gerektiğini belirterek, “Bu alanların bilimsel temelinin olması gerekiyor. 4 dönem izlenmesi gerekir. Bu dört dönemin aralarında eğitim toplantıları ile arazi çalışmaları da yapılacak.

UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor?

Havaların soğumasıyla beraber tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri elektrikli ısıtıcılar oldu. Bu alanın öncüsü UFO, yeni bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Peki, UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notun ile ilgili güncelleme yapmadığını açıkladı.

Moody's Türkiye’nin bu seneye ilişkin büyüme tahminini güncelledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,5'ten yüzde 5,3’e yükseltildiğini bildirdi.

Et ve Süt Kurumu'nda dev indirim! Tarım Kredi Marketten sonra flaş haber geldi! ESK'da fiyatlar düşüyor!

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yer alan 30'un üzerinde üründe bugünden geçerli olmak üzere indirimler başlayacak. Et ve Süt Kurumu da ilerleyen günlerde et fiyatlarındaki indirimli ürünleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükselttiğini bildirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahmininin yüzde 3,5’ten 4’e, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4’ten yüzde 5’e yükselttiğini açıkladı.

TOKİ Bilecik Söğüt alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bilecik Söğüt Kayhan Mahallesi alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor...

Et ve Süt Kurumu Ankara'daki binasına aylık 293 bin TL kira ödüyor!

Et ve Süt Kurumu, başkent Ankara’nın Çukurambar semtinde yer alan 15 katlı binasına, ayda 293 bin lira kira ödüyor. 10 senedir aynı binada kiracı olan olan ESK, bu süre içinde milyonlarca TL ödedi.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B1"den "B2"ye düşürdü ve not görünümünü "negatif" olarak belirledi.

Moody's Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapmadı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu.

TOKİ Isparta Sütçüler 2. Etap kuraları bugün çekilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Isparta Sütçüler 2. Etap projesinde yer alan 107 adet konutun kura çekilişini bugün gerçekleştirecek.

Moody's: Türk İslami bankacılık sektörü hızlı büyümeye hazır!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk İslami bankacılığının yavaş başlangıç sonrasında hızlı büyümeye hazır olduğunu açıkladı.

SİT alanı derecelendirme nasıl yapılır Haberi

SİT alanı derecelendirme nasıl yapılır

Çevre bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya SİT derecelendirmesinin yerine ‘Hassas Alanlar’ teriminin getirileceğini, özellikle kırsal alanlardaki SİT alanlarda evlilik yaşına gelmiş gençlerin ev yapmalarının kolaylaştırılacağını söyledi.


İyimaya, Doğal SİT alanlarının yeniden irdelenmesi gerektiğini belirterek, “Bu alanların bilimsel temelinin olması gerekiyor. 4 dönem izlenmesi gerekir. Bu dört dönemin aralarında eğitim toplantıları ile arazi çalışmaları da yapılacak. Arazi çalışmalarında arazileri yerinde görme imkânımız olacak. Özel Çevre Koruma alanlarında bundan 15-20 yıl önce ilan edilmiş ve yapı yasağı olan alanlar var. Özel mülkiyet içindeki bu alanlara vatandaşlarımız ne ekebiliyor, ne biçebiliyor. Biz diyoruz ki bu alanlara vatandaşın gerçekten ihtiyacı varsa, buralarla ilgili devletimiz gerekli tedbir alınmalıdır, buralar ile ilgili devlet çözüm üretmelidir. Vatandaşı rahat ettirmeliyiz. Bu düzenleme Büyükşehir Belediyelerini de...