16 / 04 / 2024

Sit alanları nasıl takip edilir

Sit alanları nasıl takip edilir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Türkiye’deki Doğal Sit Alanlarının bilgilerini elektronik ortama aktardı. Sistemle bir arazinin sit olup olmadığı ya da kaçıncı dereceden sit alanı olduğu anında görebilecek...

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Paylı mülkiyette malikler alanları nasıl paylaşır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tamamına üç ortak olarak sahip olduğumuz üç katlı binanın bir katındaki dairenin bir odasını ortaklardan biri kilitlemiş, kendine tahsis etmiş, geri kalan alanı da kiraya veremiyoruz. Böyle bir durumda hukuken nasıl davranılır?' sorusunu yanıtladı.  

Manisa'da tescil edilen sit alanları TBMM gündeminde!

Son on yılda Manisa'da tescil edilen sit alanları meclis gündemine taşındı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

Site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgileniyor. Site yönetimi bir şirket tarafından gerçekleştirilebilir. Peki, site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Metrekare nasıl hesaplanır 2017?

Konut alanlar ile konut satanlar arasında yaşanan en büyük sıkıntılardan biri "metrekare" sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sorun yaşamamak adına alıcılar evin metrekaresini kendi hesaplayabiliyor. Peki, metrekare nasıl hesaplanır 2017?

Sit alanları nasıl takip edilir Haberi

Sit alanları nasıl takip edilir

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Türkiye’deki Doğal Sit Alanlarının bilgilerini elektronik ortama aktardı.


İnternet ortamında takip edilecek sistemle bir arazinin sit olup olmadığı ya da kaçıncı dereceden sit alanı olduğu anında görebilecek. Çevre Bakanlığı’nca, Sit Alanları Yönetim Sistemi (SAYS) kapsamında, tüm Tabiat Varlıklarını Koruma Merkez ve Bölge Komisyon üyelerine, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeline kullanıcı eğitimleri verildi. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, CBS ve Envanter Şube Müdürlüğü’nden SAYS ile ilgili bilgi...