20 / 04 / 2024

SİT alanlarında yapılaşma için kimden izin alınıyor

SİT alanlarında yapılaşma için kimden izin alınıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal SİT alanlarında bulunan yapılardaki onarım ve tadilat için izin şartını kaldırdı. Bir başka ilke kararı ile de mağaralar ile koruma alanı içerisinde yapılaşmaya izin verildi.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Kuzu Kol 99 TL Kuzu Pirzola 134 TL! İşte indirimin adresi Et ve Süt Kurumu’nda 17 Şubat 2023 fiyat listesi…

Kuzu Kol 99 TL, Kuzu Pirzola ise 134 TL’den satılıyor. İndirimin adresi Et ve Süt Kurumu’nda 17 Şubat 2023 fiyat listesi…

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! 'Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur'

Günlerdir süt fiyatlarındaki artıştan dolayı üretimde düşüş yaşanmıştı bu düşüşte süt fiyatlarında yükselişe neden olmuştu. Sanayici, çiğ süt ücretlerinin her şey dahil 11 lira olarak uygulanmasını isterken, kalan dişi hayvanların da kesime gitmesi tehlikesi söz konusu.

Sucuk kilosu 119 TL salam 99 TL kokteyl sosis 98 TL! Et ve Süt Kurumu’nda indirim yağmuru! 19 Ocak 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu’nda indirim yağmuru devam ediyor. Fermente sucuk 134 Türk Lirası, kangal sucuk 119 Türk Lirası, macar salam 99 Türk Lirası, kokteyl sosis 98 Türk Lirasından satışa sunuluyor. İşte 19 Ocak 2023 fiyat listesi…

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

SİT alanlarında yapılaşma için kimden izin alınıyor Haberi

SİT alanlarında yapılaşma için kimden izin alınıyor

Hükümet, doğal SİT alanlarına zarar verebilecek, yapılaşmanın önünü açabilecek bir karara daha imza attı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınladığı yeni ilke kararı ile SİT alanlarındaki yapılarda gerçekleştirilecek onarım ve tadilatlarda Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alma şartını kaldırdı. Bir başka ilke kararı ile de mağaralar ile koruma alanı içerisinde yapılaşmaya izin verildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Doğal SİT alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı” yayınladı. Kararla “doğal SİT alanlarında ruhsatı ve mimari projesi daha önce uygun görülen mevzuata uygun olarak tamamlanmış veya mevzuata uygun devam eden veya yapı ruhsatı almış veya yapı kullanma izni almış yapılarla” ilgili düzenleme yapıldı.


Yetkili idare sorumlu


Buna göre bu yapılarda, “vaziyet planında kaydırma ve yer değişikliği yapmamak, taban alanı...