23 / 04 / 2024

site aidatları 2022

site aidatları 2022

Aidatlar son dönemde İstanbullu konut sahiplerinin ve kiracılarının korkulu rüyası haline geldi. Birçok kişi yüksek aidatlardan şikayet ediyor. Sektör temsilcileri aidatlara ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarına şimdi de yüksek site aidatları ve site yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlar eklendi. Site yöneticilerinin aldığı 150 -200 bin lirayı bulan maaşlar tartışmalara neden oldu.

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak maalesef devam ediyor. Kiracı ve sahipleri şimdi de apartman veya site aidatları için de karşı karşıya gelip sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte haberin detayları...

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri. Vatandaşın ödeyemeyeceği seviyede zam geliyordu. Bakanlık harekete geçti

Evlerin artık en büyük sorunlarından biri site aidatları. Aidatlara öyle zamlar geliyor ki vatandaşların ödeyemeyeceği seviyelere çıkarılıyordu. 3 Bakanlık konuyu çözmek için harekete geçti.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Fahiş site aidatları yasaya takılacak: yüzde 30'luk tavan sınırı geliyor!

Konut, kira zammı derken site aidatları da aldı başını gitti. Yaşanan sorunun önünü kesmek isteyen hükümet, herakete geçti. Bu kapsamda, yönetim profesyonellere devredilecek, denetimi bakanlık yapacak. Öte yandan yüzde 30'luk tavan sınırı da getirilecek. İşte detaylar...

Konut sitelerinde fahiş aidatlara son! Site aidatlarında yeni dönem başlıyor!

Son zamanlarda site aidatlarındaki fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Konut sitelerindeki fahiş aidatlara son verecek yeni dönem başlıyor. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Vatandaş isyan etti! Kira öder gibi aidat ödeniyor

İstanbul'da herşeye zam haberi gelirken bir zam da site aidatlarına geldi Hayatın her geçen gün zorlaştığı günümüzde aidatlar kiralarla yarışır hale geldi.

site aidatları 2022 Haberi

site aidatları 2022

Aidatlar son dönemde İstanbullu konut sahiplerinin ve kiracılarının korkulu rüyası haline geldi. Birçok kişi yüksek aidatlardan şikayet ediyor. Megakentte aidatlar son zamanlarda kiralarla yarışır duruma geldi, pek çok ilçede yüzde 100'lere ulaşan oranlarda aidat yükselişi kaydedildi. Sektör temsilcileri aidatlara ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

'SANILANIN AKSİNE KİRACILAR DA SORUMLU'

Aidatlar, İstanbul'da yaşayan konut sahiplerinin ve kiracıların ortak sorunu olmuş durumda. Peki şu anda kiracılar ve konut sahipleri aidatlarını ödememeleri durumunda ne ile karşı karşıya kalabilirler? Aidatlarını ödemeyen vatandaşlar için herhangi bir yaptırım uygulanabilir mi? Bu soruyla son zamanlarda sık sık karşılaştıklarının altını çizen Avukat Oğuz Kara, aidat borcundan yalnızca konut sahiplerinin değil kiracıların da sorumlu tutulduğunu vurguladı.

Kara, "Kat Mülkiyeti Kanunu'nun (KMK) 20. maddesinde ortak giderler düzenleniyor. KMK'ya göre, payına düşecek...