19 / 04 / 2024

site toplantılarında oylama süreci

site toplantılarında oylama süreci

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site toplantılarında oylama süreci" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında son dakika depremi! 2023 zammı açıklandı! Hemen 2023 maaşınıza bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yılbaşında memura, emekliye, emekçiye yapılacak ücret artışları görüşüldü. İşte detaylar...

Site toplantılarında alınan kararlara itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında binanın duvarlarına çit örülmesi kararına mektup yazarak itiraz edilip edilmeyeceği sorusu soruldu. 

Site toplantılarında imza yetkilerine itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında imza yetkisi bu sene de genel kurul divan başkanlığına devredilirse yasal olarak ne yapılabilir? sorusu soruldu.

Site toplantılarında vekalet sınırı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartmanlarda yapılan toplantılar için vekalet sayısında sınır olup olmadığı sorusu soruldu.

Kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletname geçerli mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, binanın kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletnamenin geçerli olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Normalleşme sürecinde site toplantıları nasıl yapılır?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kademeli normalleşmede apartman toplantılarını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

15 maddede site toplantılarında oylama süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site toplantılarında oylama süreci" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

12 maddede site toplantılarında oylama prensipleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "12 maddede site toplantılarında oylama prensipleri" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kovid-19 sürecinde site toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yeni bir yıla giriyoruz ve kat malikleri toplantılarının çok büyük bir kısmı ocak ayında yapılacak. Peki bu salgında nasıl yapılacak?' sorusunu cevapladı.

Çorum Belediyesi meclis toplantısında çürük yapı gerginliği!

Çorum Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclisi toplantısında “Cumhur İttifakı” ortakları üyeleri MHP’li Abdulhaluk Çatalpelit ile AKP’li Muhammet Fatih Temur arasında çürük yapılar sebebiyle tartışma yaşandı.

Site toplantılarında alınan kararlar iptal edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '10 villalı sitede daire sahibiyim. Bu aya kadar aylık 500 TL aidat ödemekteyken bir eve hırsız girmesi üzerine aylık aidatın 2.500 TL’ye çıkarılması, yeterli sayıda güvenlik elemanı görevlendirilmesine karar verildi. Bu karara itiraz ettim. Yapabileceğim hukuki yollar var m

site toplantılarında oylama süreci Haberi

site toplantılarında oylama süreci

1. Toplantının özelliğine göre, açılış şartları oluşunca, kurul bir toplantı heyeti seçer. Bu heyet toplantı gündemine ilişkin konuları görüşmeye açar ve geçerli oy üzerinden oylamaya açar. 

2. Yukarıda detayı verilen oy hesaplarının özetini tekrar yaptığımızda; her malik arsa payına bakılmaksızın her bir bağımsız bölümü için bir oy hakkına sahiptir.

3. Ancak bir malikin kullanabileceği oy sayısı, toplam bağımsız bölüm sayısının 1/3’den fazla olamaz.

4. Bir bağımsız bölümün birden fazla maliki varsa, malikler kendi aralarından yetkilendirdikleri ortak üzerinden oyunu kullanabilir. 

5. Yaşı veya hukuki statüsü dolayısı ile oy kullanmaları kısıtlı olanlar vasileri üzerinden oy kullanırlar. Vekiller ise kendilerine ait oylar hariç tüm bağımsız bölümlerin %5’i kadarı için oy kullanabilir.

6. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda bir kişi, en...