29 / 03 / 2024

sitelerde yapısal yönetim

sitelerde yapısal yönetim

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'site yönetimlerinde yapısal ve hizmet yönetimi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Necati Köklü kimdir? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? Ne iş yapıyor?

Necati Köklü nereden mezun oldu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? İşbir Holding’te ne iş yapıyor? İşte Necati Köklü ile ilgili tüm merak edilenler...

Denar Yapı Proje Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Denar Yapı Proje Yönetim Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Gençtürk tarafından kuruldu.

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Faal Group Eğitim Ve Yönetim Hizmetleri Yapı Organizasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Faal Group Eğitim Ve Yönetim Hizmetleri Yapı Organizasyon Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de  50  bin TL sermaye bedeli ile Fatma Öztürk tarafından kuruldu.

İstanbul Er Yönetim Ve Yapı Hizmetler Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Er Yönetim Ve Yapı Hizmetler Anonim Şirketi Ataşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Kemal    Er tarafından kuruldu.

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerine yıllık 127 bin 200 TL ödeyecek!

Yapı Kredi Koray GYO olağanüstü genel kurul toplantısında, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine her biri için yıllık brüt 127 bin 200 TL, diğer Yönetim Kurulu üyelerinin her birine yıllık brüt 62 bin 400 TL ücret ödenmesi kararı aldı. 

Smc Yapısal Yönetim Hizmetleri Ve Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Smc Yapısal Yönetim Hizmetleri Ve Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Öksüz tarafından kuruldu.

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu komite üyelerini belirledi!

Yapı Kredi Koray GYO, 9 Mart 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, yönetim kurulu komite üyelerini belirledi. 

28 maddede sitelerde mafyatik yönetim!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "28 maddede sitelerde mafyatik yönetim" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

sitelerde yapısal yönetim Haberi

sitelerde yapısal yönetim

1. Konut sitelerindeki, malikler arasında, hizmet firmaları arasında uyuşmazlıkların oluşması, zaman içinde değişen yönetimler dolayısı ile mahkemeye taşınan bu uyuşmazlıkların ortada kalması, mahkemeleri meşgul etmesi, dava süreci ve sonucunun da sebep ve sonuçtan kopuk oluşmasının en büyük sebebi, yönetimlerim hizmet ile yapısal yönetim farkını algılamamalarıdır:

2. Konut Sitesi Yönetimleri, adından da anlaşılacağı gibi, çoğuldur ve iki bölümden oluşur: 

a)Site Yapısal Yönetimi (KMK-35)

b)Site Hizmet Yönetimi (TTK-Ticaret Hukuku))

3.Site Yönetimlerinde denetim de iki bölümden oluşur:

a)Yapısal Yönetimin Denetimi (KMK-41)

b)Hizmet Yönetiminin Denetimi (TTK)

a)Site Yapısal Yönetimi ve Denetimi (KMK-35/41),  Kat Mülkiyet Kanunu madde 34-de tanımlanan yönetici-yönetim kurulu tarafından yapılır ve denetimini de kat malikleri kurulu/temsilciler kurulu adına, KMK, Yönetim Planı, Kurul Kararları çerçevesinde,  KMK madde 41’de bahsedilen denetici /denetim kurulu yapar.

Buradaki ilişki asıllık ve vekilliktir:  “asıl” olan...