24 / 04 / 2024

sitelerde yöneticilerin sorumlulukları

sitelerde yöneticilerin sorumlulukları

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Binamızda bazı daire sahipleri projeye aykırı şekilde değişiklik yaptılar. Kaldırılması için yönetici dava açmıyor. Yöneticinin görevleri arasında bu yok mu? Bu hale katlanmak zorunda mı kalacağız? Yöneticinin hiçbir sorumluluğu yok mu?' sorusunu yanıtladı.

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları açıklandı! PTT, İller Bankası, BOTAŞ, TPAO yöneticileri ne kadar maaş alacak?

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretlerde değişikliğe gidildi. Böylece kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları tek tek belli oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.

İstanbul büyük depreme hazırlanıyor! İlçe ilçe vali görevlendirildi!

Olası İstanbul depremi kapsamında ilgili yöneticilerin afetzede olabileceği düşünülerek, İstanbul'un 39 ilçesine tek tek vali ataması yapıldı.

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Senyonet kullanan konut sayısı 320 bine çıktı!

Senyonet’in CEO Mehmet Yıldızdoğan yaptığı açıklamada yöneticilerin iş yükünü azaltan ve önemli bir maliyet avantajı sağlayan Senyonet’in bu sene 320 bin konuta ulaştığını dile getirdi.

Yöneticilerin maaşları ortaya çıktı! Dudak uçuklatan rakamlar!

Asgari ücret 8 bin 506 liraya ulaşınca beyaz yakalıların zam oranı da merak konusu oldu. 2023 yılı sektör ve mesleklere göre zam oranları belirsizliğini koruyor...

Yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Konut sitesinde oturuyorsanız dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerde yönetimin kendi kararlarıyla değişiklik yapıp yapamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Apartmanlarda yöneticiler tek başlarına karar alabilir mi?

Apartmanlarda yöneticilerin tek başına karar alıp alamayacağı ve kapıcıların karar defteri imzalatıp imzalatamayacağı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki yöneticiler tek başına karar alabilir mi? Kapıcılar karar deftreri imzalatabilir mi?

Konut sitelerindeki dış cephe kiralanabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü köşesinde yöneticilerin konut sitelerindeki dış cepheyi kiralayıp kiralamayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Yüksek aidat mağduru olmamak için neler yapılmalı? 

Sitelerde yüksek aidatlar site sakinlerinin en büyük problemlerinden biri. Peki, sitelerde yüksek aidat ile karşılaşılmaması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

sitelerde yöneticilerin sorumlulukları Haberi

sitelerde yöneticilerin sorumlulukları

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Binamızda bazı daire sahipleri dairelerinde projeye aykırı şekilde değişiklik yaptılar. Bunların kaldırılması için yönetici dava açmıyor. Yöneticinin görevleri arasında bu yok mu? Yöneticinin dava açmaması durumunda bu hale katlanmak zorunda mı kalacağız? Bu konuda yöneticinin hiçbir sorumluluğu yok mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Binamızda bazı daire sahipleri dairelerinde projeye aykırı şekilde değişiklik yaptılar. Bunların kaldırılması için yönetici dava açmıyor. Yöneticinin görevleri arasında bu yok mu? Yöneticinin dava açmaması durumunda bu hale katlanmak zorunda mı kalacağız? Bu konuda yöneticinin hiçbir sorumluluğu yok mu? M.R.

*****

Bizim kat mülkiyeti yönetim sistemi içinde bilindiği gibi bir yöneticilik var ama neyse ki bu kanunu hazırlayanlar bilgili ve tecrübeli hukukçulardan oluşuyordu ve yapıldığı tarihe göre...