25 / 04 / 2024

Sivas Mevlana Tünelinin temeli ne zaman atılacak

Sivas Mevlana Tünelinin temeli ne zaman atılacak

SİVAS'ta belediye tarafından şehir trafiğinin yükünü hafifletmek amacı ile hazırlanan 'Mevlana Tüneli' projesinin temeli hafta sonunda görenle gerçekleştirilecek.

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

TOKİ 2022 Sivas Divriği’de kira öder gibi ev sahibi olun! 8 Soruda bütün detaylar…

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Sivas Divriği 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Sivas projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 8 soruda TOKİ Sivas Divriği 2022 ucuz konut projesinin detayları…

Mevlana Group İnşaat Yatırım Taahhüt Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mevlana Group İnşaat Yatırım Taahhüt Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Hesamedın Abasalta tarafından kuruldu.

Konya'daki kentsel dönüşüm süreci hızlandırıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Türbesi karşısında bulunan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da başlattığı dönüşümü hızla sürdürüyor. Dönüşüm kapsamında Mevlana Çarşısı’nın yıkım işlemleri tamamlandı.

Sivas, Yozgat ve Kayseri'de Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Sivas, Yozgat ve Kayseri İllerinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar, 3457 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas demir yolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili, 'Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi." dedi.

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, Honaz Tünelinin bağlantı yollarıyla birlikte bitirilmesiyle Denizli Çevre Yolunun gelecek yıl hizmete alınacağını söyledi ve Aydın-Denizli otoyol ihalesinin de onaylandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanıp 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Ankara-Sivas YHT projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde göçük!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde sekizinci defa göçük yaşandı.

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışık görüldü!

Ankara-Sivas YHT hattı projesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "400 kilometrelik Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışığı gördük. İki hattın sinyalizasyon ve elektrik işleri tamamlanma aşamasında. Hat serimi bitti, kaynak işleri devam ediyor" diye konuştu.

Sivas Mevlana Tünelinin temeli ne zaman atılacak Haberi

Sivas Mevlana Tünelinin temeli ne zaman atılacak

SİVAS'ta belediye tarafından şehir trafiğinin yükünü hafifletmek amacı ile hazırlanan 'Mevlana Tüneli' projesinin temeli hafta sonunda görenle gerçekleştirilecek.


Kent merkezinde Mevlana ile Aydoğan Mahallesi'ni çift gidiş-geliş olarak birbirine bağlayacak tünel projesinde yaklaşık bir ay önce başlatılan çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. İhaleyi kazanan firma tüneli delme aşamasına getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmaları yerinde inceleyerek firma yetkilerinden bilgi alan Belediye Başkanı Sami Aydın, işçilere görevlerinde kolaylıklar dileyerek 9 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan açılış öncesi çeşitli konularda talimatlar verdi.


Başkan Aydın'a incelemeler esnasında Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Karaman, Mahir Kuzucu, Özbelsan AŞ Genel Müdür Vekili Şaban Kaya, Fen İşleri Müdürü Özel Açık ve firma yetkilileri eşlik...