27 / 04 / 2024

Sivrice Burnu

Sivrice Burnu

Eski İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. Yücel Sayman, Çanakkale ’nin Ayvacık ilçesine bağlı Bektaş köyü, Sivrice Burnu’ndaki deniz fenerini 10 yıllığına kiralayarak kütüphane haline getirdi.

Elazığ Sivrice'deki deprem konutları bir ay içinde teslim edilecek!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde inşa edilen göl manzaralı konutların bir ay içinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Elazığ Sivrice'de 305 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Elazığ’da 20 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin 2. senesinde Sivrice'de tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edildi.

Elazığ, Sivrice deprem konutlarıyla modern bir görünüme kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice hayata geçirilen depreme dayanıklı konut ve iş yerleriyle modern bir görünüme sahip oldu.

Tekirova, Adrasan, Gelidonya Burnu Arası doğal sit alanı ilan edildi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Tekirova- Adrasan- Gelidonya Burnu Arası 'nitelikli koruma alanı'  ilan edildi. Bölgenin 'doğal sit-kesin korunacak hassas alan' tesciliyle ilgili idari sürecin ise devam ettiği ifade edildi. 

Ali Öztunç ve Gürsel Erol'dan Elazığ depremi raporu!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depreme ilişkin hazırladıkları raporu yayınladı.

Elazığ Sivrice'de ağır hasarlı evlerde yaşayanlar var!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok konut ve bina hasar gördü. CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen tek bir çivi dahi çakılmadığını söyledi.

Elazığ'da deprem konutları teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların yerine yapılan 9 bloklu 179 konuta yerleşen afetzedeler, yeni yılı evlerinde karşılayacak. 

Malatya'da depremzedeler için yeni konutlar inşa ediliyor!

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Battalgazi'de evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşasına başlanan köy konutlarının bir kısmının yıl sonunda hak sahiplerine teslim edileceğinden bahsetti.

İzmir'deki 139 okulda küçük hasarlar oluştu!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, İzmir'deki depremle ilgili, "Binaların tahliye edilmesi çok önemli. Okullarımızdan çok süratle tahliye imkanını bulabildik ve kimsenin burnu kanamadan da bu süreci halletmiş durumdayız." dedi.

Malatya Pütürge'de afet konutları inşaatı hız kesmiyor!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören Pütürge ilçesinde incelemeler yaptı.

Malatya'daki köy konutları inşaatında son durum ne?

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Doğanyol ilçesinde incelemeler yaptı.

Malatya'daki depremde hasar gören okullar yeniden yapılıyor!

Malatya'da, Elazığ Sivrice merkez üslü 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki artçı sarsıntılarda hasar görünce yıkılan bazı okullar yeniden inşa edilirken, 31 okul ve 4 yapı ise güçlendiriliyor...

Depremde yıkılan Çevrimtaş Köyü'nde yeni konutlar yapılıyor!

Elazığ'da, 24 Ocak'ta, merkez üssü Sivrice olan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarı Çevrimtaş köyü aldı. 27 konutun hasar gördüğü ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği köyde yaralar sarılırken, yapılacak 26 konutun ilk örnek dairesi tamamlandı.

Sivrice Burnu Haberi

Sivrice Burnu

Hizmet dışı kalan deniz fenerini 5 yıl önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden 10 yıllığına kiralayan Sayman, 151 yıllık fenerin lojman kısmında 5 bin kitaplık kütüphanesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Yılın 7 ayını burada geçiren Sayman, ziyaretçilerini de çocuğu gibi baktığı fenerde ağırlıyor. İstanbul'daki Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Sayman, 2 dönem İstanbul Baro Başkanlığı yaptıktan sonra bir daha aday olmamıştı. 'Marmara Akil İnsanlar Grubu'nda da yer alan Sayman, 1970'li yıllardan bu yana Kuzey Ege aşığı birisi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sivrice Deniz Feneri'nin ihaleye çıktığını duyunca katılıp, 10 yılığına kiraladım. Önceleri deniz fenerlerine bir tutkum yoktu, yöreye sevdalıydım. Deniz fenerinde yaşadıkça oluşan sevgim, deniz fenerlerine bir tutkuya dönüştü. Deniz feneri lojmanında oluşturduğum kütüphanemi şimdi büyüttüm. Aynı zamanda deniz fenerlerini konu...