26 / 04 / 2024

siyasi belirsizlik yatırımları etkiledimi

siyasi belirsizlik yatırımları etkiledimi

Maliye Bakanı Şimşek: "Bu sene Türk ekonomisine dair görünüm siyasi belirsizlikle gölgelendi ama uzun vadede yatırımları etkileyeceğini düşünmüyorum, daha iyimserim" dedi.

Ticari gayrimenkul yatırımları 50 milyar dolar artacak!

Geçtiğimiz yıl dünya ekonomisindeki belirsizlik ortamı ve küresel terör, ticari gayrimenkul yatırımlarını da etkilemişti. Bu yıl geçtiğimiz iki yılın aksine dünya genelinde artış göstermesi bekleniyor. Yatırımların 700 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Moody’s: Gelişmiş ekonomilerin yatırımları baskı altında!

Moody’s düşük büyüme ve artan belirsizlik ortamının gelişmiş ekonomilerdeki yatırımlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini açıkladı.

Fitch Ratings: Yatırımlar 2018 itibarıyla yüzde 15 düşecek!

Fitch Ratings, ''İngiltere'nin AB dışı ülkelerle yapacağı uluslararası ticaret anlaşmalarına ve diğer siyasi konulara yönelik belirsizlikler nedeniyle azaltıyor. Yatırımların 2018 itibarıyla mayıs ayındaki tahminize kıyasla yüzde 15 daha düşmesini bekliyoruz"dedi.

AB referandumu İngiltere'de inşaat yatırımlarını erteletti!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney “Özellikle referandum getirdiği belirsizlik sebebiyle yatırımları, inşaat ve konut aktivitesini içeren gibi büyük çaplı ekonomik kararların ertelendiğine dair daha fazla işaret görüyoruz.” dedi

Siyasi belirsizlik yatırımcıyı ve tüketiciyi vazgeçirmedi!

Dünyanın önde gelen ticari gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, yılın 3’üncü çeyreğine ilişkin raporda, siyasi belirsizlik ile terör sorununun tüketici ve yatırımcıyı vazgeçirmediğini ortaya koydu.

Siyasi belirsizlik turizm yatırımlarını engelledi!

Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Baraner, haziran ayından sonra yaşanan siyasi belirsizliğin olumsuz faktörlerden biri olduğunu belirterek, her alanda olduğu gibi turizm alanındaki yatırımları da engellediğini söyledi.

Doğu'da yarım kalan yatırımların devam etmesi bekleniyor!

Terör ve belirsizlik ortamı ile yatırımların askıya alındığı Doğu’ya 1 Kasım sonuçları umut oldu. Bölgede yarım kalan yatırımların devam etmesi, istihdamın artması ve ekonomik kalkınmanın hızlanması bekleniyor.

Enerjide büyük yatırımlar siyasi istikrarla gerçekleşir!

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, Türkiye’de artan enerji ihtiyacının karşılanması için her yıl 8 milyar dolar yatırım gerektiğini belirtti. Yıldız, enerjide büyük yatırımların ancak siyasi istikrarla gerçekleşebileceğini vurguladı.

Mehmet Şimşek: Siyasi belirsizlik yatırımları etkilemez!

Maliye Bakanı Şimşek: "Bu sene Türk ekonomisine dair görünüm siyasi belirsizlikle gölgelendi ama uzun vadede yatırımları etkileyeceğini düşünmüyorum, daha iyimserim" dedi.

Hüsnü Özyeğin: Türk insanı konut yatırımlarını artırdı!

Ünlü işadamı Hüsnü Özyeğin, Türk insanın belirsizlik ortamında geleceği çok fazla iyi öngörerek ev ve taksi yatırımlarını artırdığını belirtti.

Siyasi istikrarsızlık Türkiye'de yatırımları erteliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Şu anda Türkiye'nin son 12-13 yıldır kazandığı kazanımlar tehdit altında. Siyasi istikrarsızlık maalesef yatırımların ötelenmesine, Türkiye'ye yatırımların gelmemesine neden oluyor" dedi.

Siyasi belirsizlikler yatırımları olumsuz etkiliyor!

İMKON Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektör olarak, istikrar ve geleceğin öngörmediği bir siyasi ortamda yatırımcı ve yatırımlar, risk altında olacaktır” dedi.

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

siyasi belirsizlik yatırımları etkiledimi Haberi

siyasi belirsizlik yatırımları etkiledimi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ben bir Türk vatandaşıyım ama Kürt kökenliyim. Anne babası tek kelime okuma yazma bilmeyen, Türkçe bilmeyen bir aileyi düşünün. Ben bugün Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanıyım" dedi.


Şimşek, bu yıl "Düşük Büyüme ve Düşük Faiz Ortamında Yol Almak" temasıyla 6. kez düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi'nin (IFS) ikinci gün açılışında konuştu.


Açılışta yaptığı sunumda Türkiye'nin uzun vadeli görünümüne değinen Şimşek, ülkede 2000'li yılların başından beri çok önemli reformları yapıldığını hatırlattı.


Şimşek, bu süreçte birçok makro sorunun kontrol edilebilir noktaya getirildiğini, birçoğunun da hızlı şekilde çözüldüğünü dile getirerek, 90'lı yılların sonunda Türkiye'nin makro resminde, çok yüksek bütçe açıkları ve sürdürülemez borç dinamiklerinin bulunduğunu, Türkiye'nin 90'lı yılların sonunda siyasi istikrarsızlık ve kötü yönetimle uçurumun eşiğine sık sık geldiğini söyledi.


Gelinen noktada, kamu maliyesinde...