24 / 04 / 2024

Siyasi partiler konut sahibi olamayanlara nasıl çözümler üretiyor

Siyasi partiler konut sahibi olamayanlara nasıl çözümler üretiyor

1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim öncesi seçim beyannamelerini açıklayan partiler toplumun her kesimini kucaklayıcı mesajlar vermeye çalıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İstanbul'da hedefimiz yılda 350 bin konut inşa etmek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümün önemini kaydederek, "Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir. Hepsinden önemlisi bu, siyaset, siyasi partiler üstü bir konudur" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları ve haberin detayları...

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına siyasi partilerle STK'lerden değerlendirme!

Bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, emekli amirallerin Kanal İstanbul bildirisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Volkan Yılmaz'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Kasım ayı meclis toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Deprem konusunda tüm siyasi partiler, siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde Silivri Belediyesine destek olmalıdır” dedi.

Değerli Konut Vergisi'nden Cumhurbaşkanı'nın haberi var mıydı?

Gazeteci Nevzat Saygılıoğlu, "Değerli Konut Vergisi’nin oluşturulmasına ilişkin öncü ayak sesleri varmış. Yani siyasi irade oluşmuş. Dolayısıyla söz konusu düzenlemeden Cumhurbaşkanının haberinin olmaması beklenemez.." diyor...

Togo Kuleleri'nde FETÖ araştırmasını MHP mi istedi?

Ankara'da yer alan TOGO Kuleleri, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP grubu tarafından 13 Haziran 2019 tarihinde verilen, tüm siyasi partiler tarafından da desteklenen soru önergesiyle “Sıcak gündem” oldu.

Değerli Konut Vergisi daha çok tartışılacak!

Gazeteci Nevzat Saygılıoğlu, Değerli Konut Vergisi'ni (DKV),mizahi, siyasi, mali (fiskal) ve hukuki açıdan değerlendirdi...

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

Güçlü siyasi iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Türk insanının dinamizmi, iş dünyasının yatırım iştahı ve güçlü bir siyasi iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek." dedi. 

Stoklar erimeden konut almanın tam zamanı!

Konuta yatırımı için en avantajlı döneme girildiğinin dile getiren Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, siyasi istikrarın etkisiyle yakın dönemde konut stoklarının azalmaya başlayacağını ifade etti.

Ekonomik tercihler konut piyasasına yön verecek!

Seçimden sonra oluşacak siyasi tablo ve buna bağlı ekonomik tercihler konut piyasasına yön verecek.

Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!

Bugün TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. Konuyla ilgili gayrimenkul şirketi tepe yöneticilerinin görüşlerini paylaştı.

Bu yıl konut satışlarının 1.3 milyonu bulması bekleniyor!

Siyasi ve ekonomik sorunlara rağmen 2016’da ülke genelinde yapılan konut satışının 2015’i geçmesi bekleniyor. Bu yıl tarihi rekora imza atacaklarını belirten sektör temsilcileri yılı yaklaşık 1.3 milyonluk satışla kapatmayı bekliyor. 2017 hedefi ise 1.5 milyon konut satışı.

Siyasi partiler konut sahibi olamayanlara nasıl çözümler üretiyor Haberi

Siyasi partiler konut sahibi olamayanlara nasıl çözümler üretiyor

Bu çerçevede önem çıkan konulardan birisi de sosyal destekler oldu.İşte siyasi partilerin bu çerçevede kamuoyuna açıkladıkları vaatler:


AK PARTİ



-Ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 kamu katkısı sağlanacak.


-Lise mezunlarına 2 yıl boyunca Genel Sağlık Sigortası yapılacak.


-Evleneceklere çeyiz hesabı açılacak.



CHP


-Aile sigortasıyla hiçbir hanenin geliri aylık 720 liranın altında olmayacak.


ÜCRETSİZ ÖN MUHASEBE VE PERAKENDE SATIŞ PROGRAMI HEMEN İNDİR


-5 milyonun üzerinde yurttaş ilk kez sosyal yardım kapsamına alınacak.


-Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) yapacağı sosyal konutlardan arsa ücreti alınmayacak, maliyet yüzde 40 oranında düşecek.


-Ev sahibi olamayanlar, yaşı ve geliri ne olursa olsun, peşinatsız, uzun vadeli kredi avantajıyla, aylık 277 TL taksitle ev alabilecek.



MHP


-Muhtaç ailelere “Hilalkart” verilecek.


-Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapılacak.



HDP


-Güvence Paketi ile her...