25 / 04 / 2024

Socar izmir arazisi

Socar izmir arazisi

DEVLET İzmir Aliağa’da aynı arazi için Socar’a rafineri, Buhar Enerji’ye ise jeotermal lisansı vermiş, iki şirket de mahkemelik olmuştu. Torba yasaya konulan düzenleme hayata geçerse kurulacak jeotermal kurulu bu düğümü çözecek...

İzmir’de 2017'de 2.3 milyar liralık kamu arazisi satıldı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, İzmir’de 2017'de 2 milyar 349 milyon lira değerinde kamu arazisi satıldı. 

Küçükbay Grubu’nun İzmir'deki arazisi mecliste konu oldu!

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan, Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu bulunan bir firmaya İzmir'de bir fabrika arazisi için 2014 yılı Nisan ayında imar izni verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..

SOCAR Turkey Enerji ile SOCAR İzmir Petrokimya birleşti!

Petkim'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Petkim Petrokimya Holding AŞ, dolaylı hakim ortağı olduğu SOCAR Turkey Enerji AŞ ile SOCAR İzmir Petrokimya AŞ'nin birleştiğini bildirdi...

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi 21 Eylül'de satışta!

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi, dokuz parçaya bölünerek 21 Eylül'de satışa çıkarılıyor. Yeni yapılan imar düzenlemeleriyle yatırımcıların ilgisini çekmesi beklenen araziyle ilgili son gelişmeleri Gaziantep 27 yazarı Yaşar Erkent yazdı...

Ataşehir Finans Merkezi arazisi ile ilgili iddialar ve gerçekler!

Ataşehir Finans Merkezi’nin Ataşehir Belediyesi sınırlarından alınarak Ümraniye Belediyesi sınırlarına bağlanması ile ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basın toplantısı yaptı.Ataşehir Finans Merkezi arazisi ile ilgili iddialar ve gerçekler..

İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nun arkasında bir köşk ve arazisi satılacakmış!

1944 yılında İstanbul Alman Başkonsolosluğu'nun arkasında bulunan Boğaz manzaralı bir köşk ve arazisi satılacakmış. Yıllık bin 800 lira kira getiren beş dükkan ve dört daire 22 bin liraya satılacakmış.

1944 yılında Tarabya'da Kalender Köşkü ve 156 dönüm arazisi satılacakmış!

Boğaziçi Tarabya'da bulunan Kalender Köşkü ve 156 dönüm arazisi İstanbul Defterdarlığı tarafından satılacakmış.Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında, 2 bin 632 altın parasına 100 bin liraya satılacakmış.

Dikili tarım arazisi satışı!

Çok yıllık ağaç, ağaççık ve çalı formundaki bitkilerin tarımı yapılan, ülkesel, bölgesel veya yerel önemi bulunan araziler olan dikil tarım arazileri nasıl satılır? İşte dikili tarım arazisi satışı esasları..

Mutlak tarım arazisi satışı!

Mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ile sulu tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Peki mutlak tarım arazisi satışı nasıl yapılır?

Mutlak tarım arazisi nedir?

Tarım arazileri, mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ve marjinal tarım arazileri olarak sınıflandırılıyor. Peki mutlak tarım arazisi nedir?Mutlak tarım arazisi özellikleri nelerdir?

Gümüşdere arazisi özelleştirme kapsamında satılıyor!

Gümüşdere arazisi özelleştirme kapsamında satılıyor. Gümüşdere Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Hatip Polat, "Burada özelleştirme yapılacaksa bile ilk hak sahibi köylüler olmalı" dedi.

Sarıyer Gümüşdere arazisi satılıyor!

İstanbul'un Karadeniz kıyısında bulunan ve Avrupa yakasının pazarlarına taze sebze tedarik eden Gümüşdere'nin tek parça tarım arazisi Mayıs ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alındı.

Socar, Star Medya Grubu'ndaki yüzde 50 payını satıyor!

Azerbaycan devlet enerji şirketi Socar'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Medya Grubu'ndaki yüzde 50 paylarını Rixos otellerinin de sahibi olan işadamı Fettah Tamince'ye satmak için görüşmelere başladıklarını söyledi.

Socar izmir arazisi Haberi

Socar izmir arazisi

DEVLET İzmir Aliağa’da aynı arazi için Socar’a rafineri, Buhar Enerji’ye ise jeotermal lisansı vermiş, iki şirket de mahkemelik olmuştu. Torba yasaya konulan düzenleme hayata geçerse kurulacak jeotermal kurulu bu düğümü çözecek.


Ak Parti’nin iki gün önce Meclis’e verdiği, torba yasaya koyulan bir teklif maddesi İzmir Aliağa’da yıllardır devam eden bir kavganın da sonunu getirebilir.  

Hangi kavga derseniz… Socar’ın, İzmir Aliağa’da 5 milyar dolarlık rafineri kuracağı sahada,  Buhar Enerji isimli şirketin de jeotermal lisansı bulunması nedeniyle yıllardır iki şirket arasında süregelen tartışma... 

Meclis’e ulaşan teklif, özel bir “jeotermal kurulu” kurulmasını öngörüyor. Bu özel kurul, jeotermal kaynaklı arama ve işletme faaliyetleri ile enerji tesisleri gibi yatırımların birbirini engellemesi, faaliyetin yapılamaz hale gelmesi durumunda, jeotermal kaynaklı yatırımla ilgili bir karar verecek. Yani “yerin altındaki...