24 / 04 / 2024

Sokak Hayvanları

Sokak Hayvanları

Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük ve modern Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli törenle atıldı. Yılda 5 bin hayvanın bakımı hedefleniyor.

Ataşehir Belediyesi'nden parklara sokak hayvanları için su!

Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarını unutmuyor. Park ve yeşil alanlara sokak hayvanları için bir kap su koyuyor

Artık bu kadarına da pes dedirtti! Önceden bedavaydı! Şimdi fiyatı 50 TL’ye çıktı! Haberi alanlar çılgına döndü!

İnsanlar yıllardır kasaplardan bedava kemik alıyordu. Sokak hayvanlarına verilen kemikler de artık kasaplarda ücretli olarak satılmaya başladı. İşte detaylar...

TOKİ inşaatların atık malzemelerinden sokak hayvanlarına yuva yapıyor!

Elazığ'ın Sivrice Kaymakamlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve dinlenmeleri için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalar haline getiriyor. 

Başakşehir Hayvan Hastanesi'nin temeli atıldı!

Başakşehir Belediyesi, “Sadece bir gün değil her gün” anlayışıyla sürdürdüğü sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sevimli dostlarımızın tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının giderileceği Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin temeli atıldı. 

Kemerburgaz'daki sahipsiz hayvan bakım evi 4 Nisan'da açılacak!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı, "Kemerburgaz'da inşaat çalışmaları devam eden sahipsiz hayvan bakım evini 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde açmayı planlıyoruz" dedi...

Trabzon Doğal Yaşam Alanı projesinin inşaatı bitti!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının katkısıyla yürüttüğü yaklaşık 4,5 milyon lira maliyete sahip "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi"nin inşaatı btti.

Ersin Gören hayvanlar için lüks sitedeki evini satıp kiraya çıktı!

Edirneli hayvansever Ersin Gören, ilgilendiği sokak hayvanlarını için lüks sitedeki evini satıp bahçeli bir eve taşındı.

Trabzon Doğal Yaşam Alanı tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon'da hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük ve en modern Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi tamamlanıyor.

Trabzon Doğal Yaşam Alanı projesinde sona gelindi!

Türkiye’nin en büyük ve en modern Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nin yapımı büyük ölçüde tamamlanırken proje yaklaşık 4,5 milyon TL’ye mal oldu.

Bafra Belediyesi'nden yol rekoru!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra Belediyesi ait sokak hayvanları barınağı ve Parke taşı ve bordür üretim tesislerini gezerek çalışmaları yerinde takip ettiler.

Ordu Fatsa'ya Hayvan Hastanesi ve Hayvan Oteli geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 'Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Geçici Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanları Projesi' için kolları sıvadı. Fatsa için hazırlanan proje hayata geçtiğinde, sokak hayvanlarının bir evi ve tedavi olabileceği bir hastanesi olacak.

Erzurum Büyükşehir'den sokak hayvanları için bakım evi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, elverişsiz hava şartlarının hâkim olduğu bölgede sokak hayvanlarına yönelik oluşturduğu Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kış mevsimiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri aldı.

Trabzon Sokak Hayvanları Bakım Merkezi tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılmakta olan Türkiye'nin en büyük ve en modern "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi tamamlanma aşamasına geldi.

İzmir'in ilk hayvan mezarlığı hazır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seyrek Köpek Bakımevi'nin yanına bakıma muhtaç sokak hayvanları için yeni bir yuva yaptı. Alanın hemen bitişiğinde ise hayvan severlerin kaybettikleri minik dostlarını defnedebilecekleri hayvan mezarlığı oluşturuldu

Sokak Hayvanları Haberi

Sokak Hayvanları

Körfez yolu üzerinde İvrindi ilçe sınırlarında kalan 20 dönümlük alanda faaliyet gösterecek olan Sokak Hayvanları Bakımevi inşaatının temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şunları söyledi:



“Bugün modern bir hayvan barınağının temelini atıyoruz. Bu tesis Türkiye’de örnek olacak. İnşallah bu yıl tamamlayacağız. Toplam 460 bin metrekare alanı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tahsis etti. Balıkesir’deki modernizasyonunu yaptığımız hayvan barınağında 2014 yılında 1000 hayvanın bakımı yapıldı. Bu yıl 1500 hayvanın bakım ve rehabilitasyonu yapılacak. Buradaki hedefimiz yılda 5 bin sokak hayvanının bakımı ve rehabilitesidir....