24 / 04 / 2024

Sokak lambalarından tasarruf

Sokak lambalarından tasarruf

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sokak aydınlatmalarından elde edeceğimiz tasarruf 600 milyon liraya yakın. Şu anki lambaların ömrü 8 bin saat, takacağımız lambaların ömrü gelişen teknolojiyle beraber 100 bin saat" dedi.

Her 4 kişiden biri tasarruf yapmaya başladı!

ING Türkiye tarafından yapılan araştırmaya göre, tasarruf sahipliği oranı ilk çeyrekteki yüzde 19’dan yüzde 25,3’e yükseldi. Böylece araştırmanın yapılmaya başlandığı 2011 yılından bu yana tasarruf sahipliğinde en yüksek orana ulaşıldı.

250 bin TL'nin faiz getirisi ne kadar? Banka banka hesaplandı! 32 ve 92 günlük getiriyi gören şok olacak!

Bankalar tarafından, tasarruf sahiplerine cazip fırsatlar gelmeye devam ediyor. Mevduat hesaplarına olan talep hızla yükselirken, bankalar yatırımcıları çekmek için mevduat faiz oranlarını arttırmaya devam ediyor. Peki 250 bin TL'nin faiz getirisi ne kadar? 32 ve 92 günlük getiri kaç lira?

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

ING Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı yüzde 19’a çıkarken, kadınlarda tasarruf sahipliği oranı 4,5 puan yükseldi.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Konut kredilerinde limit yükseldi! Ev alacaklar hemen bakın! Sigorta masraflarından tasarruf edebilirsiniz!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi kullanılabilecek üst limitin artmasıyla, hayat sigortalı kredi teklifi seçeneğiyle başvurmayı tercih eden tüketicilerin sigorta masraflarının da arttığını söyledi.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan 3 bin TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! Faiz de peşinat da yok! 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile herkes koşulsuz ev sahibi oluyor. Kişiye özel ödeme yöntemi sunulan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'nda faiz de peşinat da yok. İşte ayrıntılar...

Kur korumalı mevduatta son 2 haftada rekor artış! Tasarruf sahibi yeniden KKM hesaplarına hücum ediyor!

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle geçen yıl aralık ayından itibaren gerileyen Kur Korumalı Mevduat (KKM) yeniden tasarruf sahiplerinin gözdesi oldu. Son 2 hafta içerisinde 114 milyar liralık artışla bugüne kadarki en yüksek seviyesine çıktı.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan Bursa ve Samsun’a iki yeni şube!

Sinpaş’ın tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği modeli ile her gelir grubuna uygun tasarruf imkanı sağlayan şirketi “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı” Bursa ve Samsun’daki yeni şubeleriyle büyümeyi sürdürüyor.

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

Bu haberi okuyanlar elektrik faturalarından 100 lira tasarruf ediyor! Canınız daha fazla yanmasın!

Elektrik faturalarının daha düşük gelmesi amacıyla insanlar farklı tasarruf yöntemleri aramaya başladı. Uzmanlar, özellikle kullanılmadığı zaman bile prizde bırakılan şarj aletlerinin elektriği tüketmeye devam ettiğine dikkat çekiyor. Üstelik bu adaptörlerin elektrik faturasına ek maliyeti inanılmaz

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, Enflasyon Korumalı Tasarruf Kampanyası için düğmeye bastı!

Yarım asırlık Sinpaş Holding güvencesiyle faaliyet gösteren Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı; başlattığı yeni kampanyasıyla konut, iş yeri, araç alımlarında müşterilerine teslim tarihine kadar enflasyon artışından etkilenmeyen tasarruf modeli sunacak.

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’ndan hem yüzde 50 indirim hem 8. ayda teslim imkanı!

Konut, iş yeri, araç alımları ya da yatırım amaçlı ihtiyaçlara yönelik tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, yeni kampanyası ile sınırlı sayıda kişiye hizmet bedelinde yüzde 50 indirim ve sekizinci ayda teslim imkanı sunuyor.. 

Sokak lambalarından tasarruf Haberi

Sokak lambalarından tasarruf

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Enerji BirSen 5. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı. 

Büyük Anadolu Otel'de gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Bakan Yıldız, "Türkiye'ye ilk elektrik 1902 yılında geldi. 100 yıl içerisinde 31 bin 500 megavat. 2002 yılına kadar 31 bin 500 megavatlık kurulu güç oluştu Türkiye'de. Son 12 yıldaki oluşan kurulu güç 37 bin megavat. Yani ilk 100 yıldan daha fazla performans gösterdik ve Avrupa'nın ikinci büyük şebekesine ulaştık. Geldiğimiz noktada 1 milyon 200 bin kilometre iletim ve dağıtım hattına sahip olduk. Türkiye zaman zaman doğuda üretip batıda tüketen, zaman zaman güneyde üretip kuzeyde tüketen bir ülke yapısına kavuştu" diye konuştu. 


2014 EN KURAK YILIMIZ OLDU 


Geçen yıl Japonya'da bütün mevsimlerin en yağışlı anını yaşadığını hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Aynı...