26 / 04 / 2024

soma Alp Gürkan dava

soma Alp Gürkan dava

SOMA’da 301 kişinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan hakkında, Korkmaz Yiğit ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı...

TMSF, Alp Gürkan'ın 14 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

TMSF, Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın 33 milyon TL değerinde 14 taşınmazını satışa çıkardı. 34 milyon 195 bin liralık borcun taksitlerini ödemeyen Gürkan’ın, TMSF’ye olan borcunu da ödemediği öğrenildi.

Alp Gürkan'ın gayrimenkul satışının alacak önceliği Somalı madencilerin!

TBMM’de kabul edilen kanun maddesiyle, Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın mallarına el koyan TMSF’nin satıştan elde edeceği gelir öncelikle Soma çalışanları için kullanılacak.

TMSF Alp Gürkan'ın taşınmazlarını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) işadamı Korkmaz Yiğit'ten olan alacakları nedeniyle, mallarına tedbir koyduğu Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'a ait gayrimenkulleri satışa çıkardı.

TMSF'den, Alp Gürkan ve Kemal Gülman'a şok!

TMSF, işadamı Korkmaz Yiğit’ten olan alacakları nedeni ile, mallarına tedbir koyduğu Soma Holding’in patronu Alp Gürkan ve işadamı Kemal Gülman'a ait bazı gayrimenkulleri satışa çıkardı.

TMSF, Alp Gürkan'ın gayrimenkullerini satışa çıkardı!

TMSF, işadamı Korkmaz Yiğit’den olan alacakları nedeni ile, mallarına tedbir koyduğu Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’a ait gayrimenkulleri satışa çıkardı. Gürkan'a ait satışa konulan mülklerin toplam değeri 36 milyon TL seviyesinde.

Soma Kömür’de kritik kapatma!

Işıklar Maden Ocağı’nda üç vardiya halinde çalışan 1.200 işçiye madeni kapattıklarını duyurup evlerine gönderdi. Kararın Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın madenlere gelişiyle alındığı belirtildi...

Soma Holding'in gökdelen taktiği!

Soma Holding’in patronu Alp Gürkan, Spine Tower’da imar kirliliğine sebep olduğu iddiasıyla verdiği ifadede ‘Kat karşılığı yapıyorum’ dedi. Ancak yaptığı sözleşmede bütün sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul ediyor.

Başbakan Erdoğan: Soma için toplanan 46,5 milyon lirayı paylaştıracağız!

Soma için nakdi hesaplarda 46,5 milyon lira toplandığını ifade eden Erdoğan, "46,5 milyon lirayı, hayatını kaybeden 301 madencinin ailesine 154 bin 450 lira olarak paylaştıracağız" dedi...

İzmir esnafından Soma'daki işçilerin ailelerine bayram yardımı!

Yaklaşan bayram öncesi Soma'daki mağdur aileler için yardım kampanyası düzenleyen İzmir Minibüsçüler Odası yöneticileri toplanan 45 bin TL' yi Soma Kaymakamlığı 'nın verdiği hesaba yatırdı.

Beşiktaş Belediyesi Soma'daki işçilerin aileleri için 20 konut satın aldı!

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı yaptığı açıklamada, Beşiktaş Belediyesi'nin ailelere verilmek üzere ilçede 20 konut satın aldığını ve bu konutların kura çekimiyle belirlenecek ailelere verileceğini bildirdi...

Soma Gençlik Merkezi yakında hizmete giriyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Soma'da yaptırılan gençlik merkezi projesinin görselini Twitter'da paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 28 Mayıs'ta yaptığı açıklamada en kısa zamanda Soma’da bir gençlik merkezi açılacağını söylemişti....

AFAD: Soma hesaplarında 42 milyon lira birikti!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma 'da meydana gelen maden faciasının ardından açılan hesaplara 42 milyon 180 bin TL yardım yapıldığını açıkladı.

Soma için 42 milyon 180 bin TL yardım toplandı!

AFAD, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından açılan hesaplara 42 milyon 180 bin TL yardım yapıldığını açıkladı. Toplanan tutarının tamamının kampanyanın bitmesinin ardından kazadan etkilenen ailelere iletileceği kaydedildi...

soma Alp Gürkan dava Haberi

soma Alp Gürkan dava

SOMA’da 301 kişinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan hakkında, Korkmaz Yiğit ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


SOMA’da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağını işleten Alp Gürkan hakkında; mal varlığına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Korkmaz Yiğit tarafından kurulduğu iddia edilen örgüte üye olmak, hileli iflas ve nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiye dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Gürkan’ın da arasında bulunduğu 17 şüpheli tarafından Avcılar Ispartakule Tahtakale mevkiinmdeki bazı gayrimenkullerin satın alındığı, bu gayrimenkullerin gerçekte mahkeme ile iflasına karar verilen iş adamı Korkmaz Yiğit’e ait olduğu öne sürüldü.



‘BİZİ ÖLÜME TERK ETTİNİZ’

İddianamenin ikinci sanığı olan Alp Gürkan’ın da arasında bulunduğu 17...