26 / 04 / 2024

Soma Kolin Termik Santrali

Soma Kolin Termik Santrali

Kolin Şirketler Grubu 'nun Soma'da zeytin ağaçlarının kesildiği alanda çalışma ve inşaata başlayabilmesi için yasalar gereğince gerekli ruhsat ve izinlerin mevcut olmadığı öne sürüldü...

Yırca'da zeytin ağaçları hangi gerekçeyle kesildi? Acele kamulaştırma nedir?

Soma Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacı kesildi... Köylüler zeytin ağaçlarının kesilerek termik santral yapılmasına itiraz ederken, şirket hangi gerekçe ile arazideki bu ağaçları kesti?

Soma zeytinlikleri için karşı dava açılıyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinliklerin kamulaştırmasına Somalılar ve Greanpeace tarafından karşı dava açılıyor.Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırma yapılmıştı...

Soma'da acele kamulaştırma kararı!

Soma'da 380 kV Soma Kolin TES - Tunçbilek Şalt EİH Projesi kapsamında bazı taşınmazlar acele kamulaştırılıyor...

Kolin Termik Santrali'nde çalışmalar sürüyor!

Koordinatörü Bahadır Oral, santralin yörede istihdam imkanı sağlayacağını ve Türkiye'nin dış kaynaklara olan bağımlılığı azaltılmış olacağını belirtti.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Soma'da 8 bin konut termik santralle ısınacak!

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma'daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı.

Soma'nın Konutları termik santralle ısınacak!

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma’daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı.

Manisa Soma'da Kolin Termik Santrali halk toplantısı 26 Haziran'da!

HİDRO-GEN Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş tarafından Manisa'da Kolin Termik Santali için 26 Haziran saat 14:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kolin'den Soma'ya termik santral!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı...

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Kolin Grubu, proje yerini değiştirdi!

Kolin Grubu, Manisa Yırca’ya yapacağı termik santraldan vazgeçti. Yeni alan olarak Türkpiyale ve Kayrakaltı köyleri civarını belirleyen şirket “Proje alanda zeytin ağacı bulunmuyor” açıklamasını yaptı.

Soma termik santralin yeri belli oldu!

Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için Yırca Mahallesi'nden vazgeçildiği, Türkpiyale ve Kayrakaltı mahalleleri civarında yeni bir alan belirlendiği bildirildi.

Yırca Termik Santrali ne olacak?

Manisa Soma Yırca köyünde Kolin İnşaat'ın termik santral yapması için zeytinlikler Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırılmıştı. Kolin İnşaat, köylülerin mahkemeye yaptığı itirazın sonucunu beklemeden 6 bin 666 zeytin ağacını bir günde kesmişti.

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali ihalesini kazandı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralları'nın,özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Konya Seker Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışını resmen onayladı.

ÖYK, Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri ihalesini onayladı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Soma Kolin Termik Santrali Haberi

Soma Kolin Termik Santrali

Kolin Şirketler Grubu'nun zeytin ağaçlarının kesildiği alanda çalışma ve inşaata başlayabilmesi için yasalar gereğince gerekli ruhsat ve izinlerin mevcut olmadığı öne sürüldü. 6 bin ağacın kesimi için acele kamulaştırma kararını dayanak gösteren şirkete cevap veren Greenpeace'in ve köylülerin avukatı Deniz Bayram, söz konusu kivimin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Bayram, şöyle konuştu: "Acele kamulaştırma kararı diğer yasalarda ve Anayasa'da belirlenen yükümlülüklerin yerine getirilmeyeceği anlamına gelmez. Manisa Gıda. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü. zeytin ağaçlarının sökünümün engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda idari birimlere yazı yazmış ve bu yazı. ağaç sökümü yapan şirkete de tebliğ edilmiştir. Bunun yanı sıra şirketin alanda çalışma ve inşaata başlayabilmesi için yasalar gereğince gerekli ruhsat ve izinleri mevcut değildir." Bayram. Soma Gıda. Tarım ve Hayvancılık İlçe...