19 / 04 / 2024

soma maden kazası

soma maden kazası

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı!

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı. Soma'yla ilgili fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin, ne pahasına olursa olsun madeni işlettikleri gerekçesiyle 301 kez ''olası kastla adam öldürme" suçundan cezalandırılması istendi.

Soma'da maden kazası: 1 ölü!

Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazada 3 çocuk babası Metin Keskin (36), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Keskin'in cenazesi, Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Soma'daki madende inceleme tamamlandı!

Manisa Soma'da yer alan madende inceleme tamamlandı. Soma'da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan facianın meydana geldiği madende, gerekli bilirkişi incelemesi tamamlanarak, ocak işletmeci şirkete teslim edildi.

Esenler'de Soma Şehitleri Parkı'na fidan dikilecek!

Esenler Belediyesi'nin ilçede yeni doğan bebekler için Çevre Haftası'nda düzenlediği fidan dikme etkinliği bu yıl Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenciye adandı. Fidanların dikileceği yeni parka Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.

Soma Kömürleri A.Ş'ye ait Atabacası ocağında faaliyetler durduruldu!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma'da 301 kişinin yaşamını kaybettiği madeni işleten firma Soma Kömürleri A.Ş'nin Atabacası ocağındaki faaliyetlerin İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca durdurulduğunu bildirdi.

Emrullah İşler: Soma'daki maden faciasının sorumluları hak ettikleri cezayı alacak!

Başbakan Yardımcısı İşler, adli ve idari tüm soruşturmaların başlatıldığını, kim olursa olsun Soma'daki maden faciasının sorumlularının hak ettikleri cezayı alacaklarını bildirdi. Soma'da şehit olan madencilere Allah'tan rahmet diledi...

Alp Gürkan'a dava açılıyor!

SOMA’da 301 kişinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan hakkında, Korkmaz Yiğit ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı...

Soma'daki kazanın olduğu maden ocağında yer altındaki bütün işler durduruldu!

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucu, Soma'da maden faciası yaşanan ocağın güvenliğini sağlamak ve kazanın etkilerini silmek dışında yer altındaki bütün işlerin durdurulmasına karar verildi...

Soma Holding ve patronu Alp Gürkan kimdir?

Soma'daki maden faciasıyla gündeme gelen Soma Holding ne zaman ve ne kadar sermaye ile kuruldu? İstanbul Maslak'ta yükselen Spine Tower, Soma Holding projesi mi? Soma Holding'in patronu Alp Gürkan kimdir? İşte cevaplar...

Soma'daki maden kazası sebebiyle 3 günlük ulusal yas ilan edildi!

Manisa'nın Soma ilçesindeki Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait maden ocağında meydana gelen trafo patlamasıyla çok sayıda işçi hayatını kaybetti. Başbakanlık 3 günlük ulusal yas ilan etti...

Taner Yıldız: Soma'da 151 maden işçimizi kaybettik!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da bir maden ocağında çıkan yangında 151 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 76 işçinin yaralandığını kaydetti...

Hükümetten madencilerin ailelerine maaş ve nakdi destek geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yasal düzenleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Bartın Amasra’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine mali destek için parti grubuna “yasal düzenleme” hazırlığı yapılması talimatını verdi. İşte ayrıntılar...

Manisa Soma'da 8.5 milyon TL'ye satılık 11 adet gayrimenkul!

Soma Bel İnşaat Maden Tarım Gıda Sağlık Emlak San. ve Tic. A.Ş., Manisa Soma'da yer alan 11 adet gayrimenkulü 8 milyon 551 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Soma Holding'in 58 ofisi icradan satıldı!

Beş yıl önce sahibi olduğu maden ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in Spine Tower’daki 58 ofisi icradan satıldı.

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Kocaeli Gebze'de adliye binasının inşaatı çöktü!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, yeni adliye binası inşaatının iskelesinin çökmesi sonucu 2 işçi yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, Gebze Mevlana Mahallesi Soma Maden Şehitleri Caddesi'nde yapımı devam eden adliye binasının inşaatında meydana geldi.

Soma TOKİ Konutları Mart 2016'da tamamlanacak!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Soma Çevre Yolu ve TOKİ Konutları çalışmalarında son durum!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.

Soma'da 4 milyon TL'ye gençlik merkezi inşa ediliyor!

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Soma gençlik merkezi inşaatı devam ediyor!

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

TOKİ Soma Konutları'nın teslimleri önümüzdeki yaz yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

TOKİ Soma evleri önümüzdeki yaz teslim edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

soma maden kazası Haberi

soma maden kazası

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.


Turgutalp Altıntepe mevkisinde 49 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen 118 metrekare büyüklüğündeki konutların kura çekimi, noter huzurunda Soma Gündüz Beder Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Faciada yaşamını yitiren her madenci ailesi için kura çekilerek, hangi dairede yaşayacakları belirlendi.


Kura çekimine katılan ölen madenci Ali Yüksel'in eşi Ergül Yüksel, inşaatın tamamlanarak teslim edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, firma yetkililerine teşekkür etti.


Faciada hayatını kaybeden maden işçisi Zabit Ataş'ın babası Muzaffer Ataş ise böyle bir acının tekrar yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Vaatler yerine geldi ama bizim içimiz rahat değil. Dünyayı verseler benim içim rahat değil." diye konuştu. 


Kura sonuçlarının Manisa İl Afet ve Acil Durum Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde...