25 / 04 / 2024

Soma maden

Soma maden

Soma faciasının olduğu günlerde Soma Holding’in müteahhitlik işini üstlendiği Spine Tower’ın bugün Soma Holding ile ilişkisi kalmadı. Ancak Soma algısı ofis ve rezidans satışını güçleştiriyor.

Soma'daki o imzalar sahteymiş!

SOMA Madencilik’te tek sorumlu olarak Genel Müdür Ramazan Doğru’yu gösteren belgedeki imzalar sahte çıktı. Emniyet Kriminal, 4 Eylül’de açıkladığı raporunda incelenen imzanın Ramazan Doğru’ya ait olmadığını açıkladı.

Soma'daki madende inceleme tamamlandı!

Manisa Soma'da yer alan madende inceleme tamamlandı. Soma'da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan facianın meydana geldiği madende, gerekli bilirkişi incelemesi tamamlanarak, ocak işletmeci şirkete teslim edildi.

Soma'daki maden kazası sebebiyle 3 günlük ulusal yas ilan edildi!

Manisa'nın Soma ilçesindeki Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait maden ocağında meydana gelen trafo patlamasıyla çok sayıda işçi hayatını kaybetti. Başbakanlık 3 günlük ulusal yas ilan etti...

Manisa Soma'da 8.5 milyon TL'ye satılık 11 adet gayrimenkul!

Soma Bel İnşaat Maden Tarım Gıda Sağlık Emlak San. ve Tic. A.Ş., Manisa Soma'da yer alan 11 adet gayrimenkulü 8 milyon 551 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Soma Holding'in 58 ofisi icradan satıldı!

Beş yıl önce sahibi olduğu maden ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in Spine Tower’daki 58 ofisi icradan satıldı.

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Kocaeli Gebze'de adliye binasının inşaatı çöktü!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, yeni adliye binası inşaatının iskelesinin çökmesi sonucu 2 işçi yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, Gebze Mevlana Mahallesi Soma Maden Şehitleri Caddesi'nde yapımı devam eden adliye binasının inşaatında meydana geldi.

Soma TOKİ Konutları Mart 2016'da tamamlanacak!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Soma Çevre Yolu ve TOKİ Konutları çalışmalarında son durum!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.

Soma'da 4 milyon TL'ye gençlik merkezi inşa ediliyor!

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Soma gençlik merkezi inşaatı devam ediyor!

Türkiye’nin en büyük enerji merkezlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşanan maden faciasıyla gündeme gelen Manisa’nın Soma ilçesinde, Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan gençlik merkezinde çalışmalar devam ediyor.

TOKİ Soma Konutları'nın teslimleri önümüzdeki yaz yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

TOKİ Soma evleri önümüzdeki yaz teslim edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

Soma'da Maden Şehitleri anısına yaptırılan okullar açıldı!

Soma'daki 301 şehit madenci anısına, TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından 1 milyon 35 bin lira yatırımla inşa edilen 3 derslikli "Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu" ve 12 derslikli "Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu" törenle açıldı.

Soma maden Haberi

Soma maden

Soma faciasının olduğu günlerde Soma Holding’in müteahhitlik işini üstlendiği Spine Tower da gündeme gelmişti. Spine Tower’ın bugün Soma Holding ile bir ilişkisi kalmadı. Kuledeki ofis ve rezidanslar satılık. Ancak Soma algısı satışı güçleştiriyor.


SOMA’da 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin hayatını kaybetme-sine neden olan faciayla gündeme gelen Soma Holding’in Maslak’taki plazası olarak bilinen Spine Tower’da neredeyse her ofis, rezidans satılık. Plaza’da satılık rezidans fiyatları 4 milyon doları bulurken, çok sayıda kiralık ve satılık ofis de var.Yaşanan korkunç kazadan sonra Soma Holding - Spine Tower ilişkisi ile ilgili açıklamalar yapılmış, Soma Holding ile Tilaga İnşaat arasındaki müteahhitlik ilişkisinin sona erdirildiği duyurulmuştu.


Bu açıklamalar da İstanbul’un en işlek iş merkezindeki Spine Tower’ın ilgi görmesini sağlayamadı. Yapımına 2010’da başlanan Soma Holding’in gayrimenkul yatırımlarından olan müteahhitliğini...