25 / 04 / 2024

Soma termik santralleri ihalesi

Soma termik santralleri ihalesi

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Ankara-Sivas Yüksek YHT projesiyle ilgili 8 soru önergesi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Kayaş-Elmadağ altyapı ihalesini alan şirket ve şirketin mühürlenen termik santralleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Soma'da 8 bin konut termik santralle ısınacak!

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma'daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı.

Soma'nın Konutları termik santralle ısınacak!

Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış, Soma’daki 8 bin konutun sıcak suyla ısınabilmesi için 50 kilometrelik boru hattı ve bina altı istasyonların ihalesinin yarın yapılacağını açıkladı.

Manisa Soma'da Kolin Termik Santrali halk toplantısı 26 Haziran'da!

HİDRO-GEN Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş tarafından Manisa'da Kolin Termik Santali için 26 Haziran saat 14:30'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kolin'den Soma'ya termik santral!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı...

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Soma termik santralin yeri belli oldu!

Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için Yırca Mahallesi'nden vazgeçildiği, Türkpiyale ve Kayrakaltı mahalleleri civarında yeni bir alan belirlendiği bildirildi.

Yırca Termik Santrali ne olacak?

Manisa Soma Yırca köyünde Kolin İnşaat'ın termik santral yapması için zeytinlikler Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırılmıştı. Kolin İnşaat, köylülerin mahkemeye yaptığı itirazın sonucunu beklemeden 6 bin 666 zeytin ağacını bir günde kesmişti.

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali ihalesini kazandı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralları'nın,özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Konya Seker Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye satışını resmen onayladı.

ÖYK, Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri ihalesini onayladı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri devredildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de 685.5 milyon dolar teklifle kazanan Konya Şeker'e devrini onayladı.

Soma'da termik santral için yeni yer aranıyor!

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için alternatif bölgelerin değerlendirildiğini ve bunların hiçbirinin zeytinlik alan olmadığını açıkladı.

Soma termik santralleri ihalesi Haberi

Soma termik santralleri ihalesi

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu 521 milyon dolarlık özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı 685 milyon dolarlık ihaleyi onayladı.


Orhaneli ve Tunçbilek santralleri için ihalede en yüksek teklifi Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ vermişti. Soma B Termik Santrali için ise en yüksek teklifi 685 milyon dolarla Konya Şeker vermişti.


Resmi Gazete’de yayınlanan ÖYK kararı kapsamında özelleştirmeye konu olan işletmeler şunlar:


Özelleştirme Yüksek Kurulu, Elektrik Üretim AŞ’ye ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri, Soma Elektrik Üretim AŞ’ye ait Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar ,  Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazlar.


Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.ye ait Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından...