29 / 03 / 2024

Soma zeytinlik

Soma zeytinlik

Soma Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacı kesildi... Köylüler zeytin ağaçlarının kesilerek termik santral yapılmasına itiraz ederken, şirket hangi gerekçe ile arazideki bu ağaçları kesti?

Danıştay Yırca'daki santral için durdurma kararı verdi!

Danıştay Yırca'daki santral için durdurma kararı verdi. Manisa'nın Soma İlçesi Yırcalı köylülerinin avukatı Deniz Bayram, termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Soma'da zeytinliklerini koruyan köylülere müdahale edildi!

Soma da zeytinliklerini koruyan köylülere şiddet uygulandı. YIRCA köyünde sabah erken saatlerde, zeytinliklerini koruyan köylüler ve Greenpeace gönüllüleri Kolin Şirketler Grubu özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildi.

Soma zeytinlikte imar planı da yok!

Soma zeytinlikte imar planı da yok. Soma Kolin Termik Santrali'nin kurulması için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinlik alanların henüz imar planlarının dahi olmadığı ortaya çıktı.

Soma'da termik santral için yeni yer aranıyor!

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için alternatif bölgelerin değerlendirildiğini ve bunların hiçbirinin zeytinlik alan olmadığını açıkladı.

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında inceleme yapacak!

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, facianın yaşandığı maden ocağına girip kazanın meydana geldiği "üç trafo bölgesi"nde ilk kez inceleme yapmak üzere ilçeye geldi

Gençlerin turizme kazandırılması projesinin 2. ayağı Soma oldu!

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Van depremi sonrasında Bodrum 'da dernek bünyesinde uygulanan "gençlerin turizme kazandırılması" projesinin ikinci ayağı Soma'lı gençleri de kucakladı.

Soma'da Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı!

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi.Kömürün kızışması sonucu çıkan yangının büyümemesi için 3. ve 4. ayaklara duvar örüldüğü belirtildi.

Soma'da maden ocağında yangın!

301 madencinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı'nı da işleten Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Işıklar Maden Ocağı'nda yangın çıktı. Ocakta üretim durdurularak çalışanlar tahliye edildi...

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında incelemelerde bulunacak!

TBMM Soma Komisyonu, Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.

Soma'da işçi ücretlerini Türkiye İş Kurumu ödeyecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini söyledi

Soma Maden Ocağı'nda 1700 işçiden iş bırakma eylemi!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan bin 700 işçi, "işçi ücretleri arasında adaletsizlik olduğu" gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.Gece vardiyasındaki işçiler de eve gitmeyerek eylem yapan arkadaşlarına destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Soma Köseler'de yol yapıyor!

Soma maden şehitlerinin köyü Köseler’de yapımı için söz verdiği 6 km’lik yolun yapımına başlandı. Başkan Kocaoğlu, Kınık, Bergama ve Dikili’yi kapsayan yatırım turu kapsamında Köseler köyüne de uğrayarak yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Soma'da zeytinliklerini koruyan köylülere müdahale edildi!

Soma da zeytinliklerini koruyan köylülere şiddet uygulandı. YIRCA köyünde sabah erken saatlerde, zeytinliklerini koruyan köylüler ve Greenpeace gönüllüleri Kolin Şirketler Grubu özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildi.

Soma'da termik santral kurulması planlanıyor!

Soma'da yapılması planlanan termik santral nedeniyle Yırca Mahallesi'ndeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülerle termik santrali inşa edecek güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı...

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı kirlilik önlenecek!

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Soma Işıklar Ocağı üretime açıldı!

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağı işleten firmaya ait Işıklar Ocağı'nın iki ayağı üretime açıldı. 5 aylık aradan sonra dün sabah işbaşı yapan işçiler madenin açılmasından memnun olduklarını söyledi...

Soma zeytinlik Haberi

Soma zeytinlik

Manisa’nın Soma ilçesi Yırca Mahallesi köylülerinin arazisindeki 6 bin zeytin ağacının kesilerek, bu alanda termik santral yapılmak istenmesi, ülke gündeminin ilk sırasına yerleşti. Peki, köylüler arazilerinde böyle bir yapıya itiraz ederken, şirket hangi gerekçe ile arazideki ağaçları kesti? 


Aslında konu tüm ayrıntılarıyla basında yer alsa da, ağaçlar kesildikten sonra ülke gündeminin ilk sırasına oturdu.


Yaklaşık 500 dönümlük köylülere ait zeytinlik arazisi, Bakanlar Kurulu tarafından 10 Mayıs 2014 tarihinde alınan karar ile Soma Kolin Termik Santrali’nin yapımı için acele kamulaştırıldı.


Bu tarihten itibaren Greenpeace ve zeytinlikleri kamulaştırılan köylüler, acele kamulaştırma kararına karşı dava açtı.


Şirket, köylülerin Danıştay'a yaptıkları itirazın sonucunu beklemeden, kararın açıklanmasından bir kaç saat önce 7 Kasım 2014'te sabah erken saatlerde araziye girerek 6 bin zeytin ağacını kesti.


ŞİRKET: HUKUKA UYGUN İŞLEMLER


Kolin Şirketler...