24 / 04 / 2024

son 5 yıl konut satış rakamları

son 5 yıl konut satış rakamları

Türkiye istatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre. konut sektöründeki büyüme 2012 yılı haricinde artan ivmeyle devam etti. Konut satışları son 5 yılda ise 4 milyon 101 bin 116 oldu.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

5 yıl erken emekli olabilirsiniz! Emeklilik bekleyenlere son dakika müjdesi! Kimler 5 yıl erken emekli olabilir?

Meclis'e gelmesi beklenen düzenlemeyle Bağkurlulara erken emeklilik müjdesi verilecek. Peki kimler 5 yıl erken emekli olabilecek? İşte detaylar...

Gümüş tam 5 yıl boyunca aralıksız kazandıracak! Uzman isim rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda gümüşün dalgalanması yatırımcılarını endişelendirmeye başladı. Ekonomi yazarı Barış Soydan ise gümüşün 5 yıl boyunca kazandıracağını söyleyerek yatırımcıların içini rahatlattı. 

Konutta kredi çıkmazı: Faizler yükselince bankalar muslukları kapattı, en son 5 yıl önce böyle olmuştu!

Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele çerçevesinde başlattığı parasal sıkılaştırma adımları, konut kredisi faizlerine de yansıdı. Bu kapsamda konutta finansmana erişim zorluğu dikkat çekti. Konut kredisi faizleri yüzde 34,09’a ulaştı. Bu son 5 yılın en yüksek seviyesi.

Kıdem tazminatı resmen dibi gördü! Son 40 yılın en düşük seviyesinde!

Kıdem tazminatı günden güne erimeye devam ediyor. 1982’de asgari ücretin 7,5 katı, 1992’de de 5,7 katı olan kıdem tazminatı tavanı, temmuzda asgari ücretin 1,75 katına kadar gerileyerek, son 40 yılın en düşük seviyesini gördü.

İhtiyaç kredisinde faiz artışı durmuyor! Faizler son 5 yılın zirvesinde! İhtiyaç kredisi faizi yüzde 40’a dayandı!

Faiz oranlarındaki yükselişe rağmen tüketici kredilerine olan talep devam ediyor. İhtiyaç kredisi faizlerinin ise yüzde 39’lu seviyeleri aşarak son 5 yılın zirvesine çıktığı görülüyor.

Son 5 yılın zam şampiyonu süt oldu! Ürünlerdeki zam oranlarını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Son 5 yılda gündelik yaşamda kullanılan ürünlerin fiyatı yüzde 500’ün üzerinde zamlandı. Zam şampiyonu ise süt oldu.

Altın fiyatlarında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Altın öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamıyor

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Altın Fed'in faiz kararı ile sert düşüşe geçerken bugün altında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor. Altın fiyatları öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamadı. Son dakika...

Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!

2022 yılının 7 ayında toplam 1.507 adet yatırım teşvik belgesi iptal edilirken, söz konusu dönemde açıklanan yatırım belgelerinin iptali ise yüzde 23.4 ile 5 yılın zirvesine oturdu.

Bitcoin 1.5 yılın dibini gördü! Artık çok zor!

Bitcoin 20 bin 800 dolar bandına çekilerek tam 1.5 yılın dibini gördü! Peki, Bitcoin ve kripto paraların düşüşünün sebebi neden düşüyor? Fed faiz kararı ne olacak? Kripto piyasasında neler oluyor? İşte son dakika gelişmeleriyle birlikte adım adım yaşananlar...

son 5 yıl konut satış rakamları Haberi

son 5 yıl konut satış rakamları

TÜKETİME alıştırılan ve borç yüküne mahkum edilen vatandaş, kredi faizlerindeki en ufak düşüşü fırsata (!) dönüştürdü. Türkiye ekonomisinin son dönemlerdeki sıhhatsiz büyümesinin baş aktörü inşaat sektörü, bu talepten faydalanırken, kredi veren bankaların da yüzü güldü. Türkiye istatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre. konut sektöründeki büyüme 2012 yılı haricinde artan ivmeyle devam etti. Türkiye'de 2010 yılında 607 bin 98 konut el değiştirirken bu rakam 2011'de 708 bin 275'e yükseldi. 2012'de 701 bin 621 olan konut satışları hız kesmeyerek 2013'te 1 milyon 157 bin 190'a çıktı. Bu yılın 10 aylık diliminde ise konut satışları 926 bin 932 olarak gerçekleşti. Konut satışları son 5 yılda ise 4 milyon 101 bin 116 oldu. 


HAKKARİ'DE 5 YILDA SATILAN İSTANBUL'DA 1 GÜNDE SATILDI 


Türkiye genelinde son 5...