25 / 04 / 2024

Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

Ferit Şahenk turizm portföyüne Ayvalık’ı da ekliyor. Dede yadigârı Murat Reis Oteli canlandırılıyor. Sarımsaklı’daki otel 2015’te hizmete girecek. Ferit Şahenk Murat Reis Oteli ile ilgili detayları anlatıyor.

Cemkar Mimarlık Ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Cemkar Mimarlık Ve Mühendislik Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Songül Kaya tarafından kuruldu.

Depremde ağır hasar alan binanın hatılından öyle bir şey çıktı ki... Görenler inşaat işçilerini suçladı!

Kahramanmaraş depremlerinde, Adana'da depremde ağır hasar alan ve yıkımına başlanan İnci Apartmanı’nın hatılından metal kap çıktı. Görenler gözlerine inanamadı...

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abit Çeliktenyıldız, Jeesica Marrufo ve Songül Öztürk ortaklığında kuruldu.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.

Carpet İnşaat Metal Orman Ürünleri Petrol Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Carpet İnşaat Metal Orman Ürünleri Petrol Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Songül Erdoğan tarafından kuruldu.

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Emekliler, yapılacak zam oranı için 2002 yılını hatırlattı

Asgari ücretten sonra maaşlarına tatmin edici bir zam bekleyen emekliler, hükümete 2002 yılı hatırlatmasında bulundu.

Sam Grup Reklam İnşa Medikal Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sam Grup Reklam İnşa Medikal Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Songül Konar tarafından kuruldu.

Baumaks Yapı Teknolojileri Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baumaks Yapı Teknolojileri Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Songül Akalın tarafından kuruldu.

Demirs İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirs İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Orhan Demir ve Songül Demir ortaklığında kuruldu.

Smn Lıfe İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smn Lıfe İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Songül Kara tarafından kuruldu.

Pötikare Otopark Çizgi Uygulamaları Ve Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Pötikare Otopark Çizgi Uygulamaları Ve Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şti. bugün Ataşehir'de Aysel Akdana ve Songül Eroğlu ortaklığında kuruldu.

Ktb İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ktb İnşaat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Songül Şimşek tarafından kuruldu.

Songül Hatısaru Haberi

Songül Hatısaru

Ayvalık deyince akla güzelim Rum evleri, yüzyıllık zeytin ağaçları, emsalsiz doğal güzellikler, kasaba kimliğine karşın kültür seviyesinin yüksekliği geliyor. Yörede ikamet eden hakim nüfusun zamanında Girit ve Midilli’den mübadil olarak gelen Türkler olması da kentin kültürel dokusunu zenginleştirmiş. Ayvalık’ın Cunda mahallesinde birkaç dil konuşan insan sayısı hayli fazla.

Geçen hafta 10. Ayvalık Zeytin Hasadı Şenlikleri için gittiğimiz Ayvalık’ta ilçenin turizmine önemli katkı sunması beklenen bir de haber aldık. 1970’lerde, bırakın kasabayı Ege Bölgesi’nin en popüler oteli Murat Reis. Ayvalık’ta evlenen çiftler erkek tarafına, ‘Düğün Murat Reis’te yapılsın’ şartı dayatıyor.


Anne tarafından miras

Binlerce önemli ana tanıklık etmiş, odalarında Osmanlı paşalarının günlüklerinin bulunduğu bu otel Ferit Şahenk’in annesi Deniz Şahenk’in ailesine ait. Deniz Şahenk’in babası vefat edince, otel işletilemiyor, kapanıyor. 20 yıldır da...