25 / 04 / 2024

sosyal konut projeleri

sosyal konut projeleri

Meclis araştırması açılması amacıyla TBMM'ye verilen önerge ile Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunlar çözülecek...

Murat Kurum'dan memurlara ve emekçilere sosyal konut müjdesi!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada memurlara ve emekçimize özel sosyal konut projeleri yapacaklarını duyurdu. İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili açıklamaları...

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.

Milyonları ilgilendiren karar resmen açıklandı! Konut arzı artırılacak, sosyal konut projeleri geliştirilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" yer aldı. Yayımlanan programda konut arzının artırılması ve sosyal konut projelerinin geliştirilmesiyle ilgili maddeler de yer aldı.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.

Sosyal konut projesi satılabilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde olan konuların başında yer alıyor. Vatandaşlar, TOKİ sosyal konut projelerine dair merak ettikleri soruları yöneltiyor. İşte o sorular ve yanıtları!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları 7,5 milyonu geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için 7,5 milyonu aşkın bir başvuru geldiğini söyledi.

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru sayısı 5 milyonu geçti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ'nin 2022 sosyal konut projeleri için yapılan başvuruların 5 milyonu aştığını söyledi.

10 soruda TOKİ İzmir Menemen  2022 sosyal konut projesi! TOKİ Menemen ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 250 bin konut kapsamında İzmir'de de yeni konut projeleri inşa edileceği belirtildi. Peki TOKİ Menemen projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ İzmir Menemen 2022 sosyal konut projesi...

11 soruda TOKİ İzmir Kiraz 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Kiraz ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen sosyal konut projesiyle İzmir'de de yeni konut projeleri inşa edileceği açıklandı. Peki TOKİ Kiraz projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 11 soruda TOKİ İzmir Kiraz projesi…

11 soruda TOKİ İzmir Kınık 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Kınık ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

TOKİ'nin merakla beklenen 250 bin konut projeleriyle İzmir'de de yeni konut projeleri inşa edileceği açıklandı. Peki TOKİ Kınık projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 11 soruda TOKİ İzmir Kınık 2022 sosyal konut projesi...

10 soruda TOKİ İstanbul Tuzla 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Tuzla Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

Uzun süredir beklenen TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarı ile başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da 50.000 konut inşa edilecek. Peki, TOKİ İstanbul Tuzla Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Silivri 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Silivri Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

Uzun süredir beklenen TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde İstanbul’da 50.000 konut yapılacak. Peki, TOKİ İstanbul Silivri Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

sosyal konut projeleri Haberi

sosyal konut projeleri

85 milyon nüfusa yaklaşan ülkemizde, alınan göçlerle konut açığı ortaya çıktı. Nüfustaki hareketlilikle meydana gelen konut ihtiyacı, nitelik olarak sorgulanabilir hale geldi. Yeterli maliyet olmaması nedeniyle, çarpık ve kötü yapılaşmalar hızla arttı. Nüfusün hızla yükselmesi, devletin konut politikalarını etkiliyor.

NÜFUS ARTTI, KONUT İHTİYACI YAŞANDI

On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) kapsamında ülkemizde kentleşme oranı hızla artarken, hanehalkı büyüklüğü azalıyor. 1960'da 5,6 olan hanehalkı büyüklüğü, 2011'de 3,8'e, 2012'de 3,7’ye düşmüş, azalma eğilimi 2017'den bu yana 3,4’e geriledi. Bu verilere göre, sadece nüfus artışı kaynaklı konut ihtiyacının yeni plan döneminde yaklaşık 1 milyon 482 bin olacağı düşünülüyor.

SOSYAL KONUT PROJELERİ ÇÖZÜM OLACAK

Gelir düzeyi ve refah seviyesi konut ihtiyacının karşılanmasında önemli bir etken oluyor. Sosyal konut projeleri ile konut ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Dar gelirlilerin,...