26 / 04 / 2024

Sosyal konutlar alıcıların imkanlarına göre yapılacak

Sosyal konutlar alıcıların imkanlarına göre yapılacak

Hükümet, dar gelirli ve emekliyi konut sahibi yapmak için verdiği sözleri yaşama geçiriyor. Yoksul aileler için konut tasarruf hesabı programı da bu yıl başlıyor.

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan Karadağ'ın gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandı

İstanbul’da toplu ulaşıma son dakika düzenlemesi: İstanbulkart kullanıcılarının yetersiz bakiye sorunu sona eriyor! 

İBB Meclisi’nde alınan karar kapsamında dijital İstanbulkart kullanıcılarının, yetersiz bakiye halinde 15 liraya kadar eksi bakiye kredisi kullanılabileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

Sürüş keyfi en yüksek araç BMW Z4 bayilerde alıcılarını bekliyor! 20 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW Z4'ün en iyi özelliği, sürücü odaklı tasarımı ve yüksek performanslı sürüş deneyimi sunmasıdır. Z4, sportif görünümü, güçlü motor seçenekleri, hızlı ivmelenme ve hızlanma, hassas direksiyonu ve mükemmel yol tutuşu ile sürücülerin adrenalin dolu bir sürüş keyfi yaşamasını sağlar. Peki 20 Nisan 20

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Kendisini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemi pes artık dedirtti. ''Mesai bitti'' yalanıyla günde 5 kişiyi dolandırıyorlar.

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Pek çok dolandırıcının insanları oltaya düşürebilmesinin arkasında, iletişim kurdukları kişiye az ya da çok miktarda para kazandırma vaadi yatıyor. Herkes dolandırılabilir. Benim başıma gelmez demeyin, mutlaka bakın; işte dolandırıcıların yeni taktikleri ve bunları boşa düşürecek yöntemler…

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

Whatsapp'a şok ceza! Kullanıcılarını zorladığı için şirkete 5.5 milyon euro ceza verildi!

Sosyal medya platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına uyguladığı ‘onay’ dayatmasına ceza yağdı. Kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle şirkete 5.5 milyon euro para cezası verildi.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İşte 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihini açıkladı. Karaismailoğlu, mobil abone sayısı, kullanılan internet miktarı ve fiber altyapı hakkında da bilgi verdi.

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Sosyal konutlar alıcıların imkanlarına göre yapılacak Haberi

Sosyal konutlar alıcıların imkanlarına göre yapılacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de her iki kesimi ev sahibi yapmak için başrolü oynuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, üretilen konutların yüzde 85'inin sosyal konut, yüzde 15'inin kaynak geliştirme projesi olduğunu belirterek, "Alt-yoksul grubunda konut alıcılarında hane halkı gelirinin aylık 3 bin 200 lirayı aşmaması gerekiyor. İstanbul için bu tutar 3 bin 700 lira" dedi. Emekliler için 17 ilde başlatılan konut projesinin bütün illere yayılması hedefleniyor. 


YOKSULUN İHTİYACINA GÖRE 

Bakan Sarı, vatandaşa ucuz ve kaliteli konutlar yapmak için kurulan TOKİ'nin çalışmalarına yönelik soru önergesine verdiği yanıtta, sosyal konutların alıcıların ihtiyaçlarına, imkânlarına göre yapıldığını belirtti. Sarı, konut metrekare maliyetlerinin daire oda sayısına göre değiştiğini belirterek, 2+1 konutların 94 bin lira, 3+1 konutların 160 bin lira, 4+1 konutların da ortalama fiyatının...