19 / 04 / 2024

sözleşmede uyarlama davası

sözleşmede uyarlama davası

İnşaat şirketleri son aylarda sözleşmede uyarlama davası açıyor. İnşaat sektörü, üreticinin ve vatandaşın mağdur olmaması adına kamudan düzenleme bekliyor.

Avrupakent GYO karın yüzde 50'sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

Avrupakent GYO halka arz oluyor. Şirket, karın yüzde 50'sini pay sahiplerine en çok üç taksitte nakden dağıtılacağını şirket esas sözleşmesinde açıkladı. İşte o madde...

2023 yılında kira uyarlama davasında arabuluculuk var mı?

Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri de kira bedelidir. Ancak bazı durumlar sebebi ile kira bedelinde yeni koşullara uyarlamaya gidilmesi için kira uyarlama davası açılıyor. Peki, Kira uyarlama davasında arabuluculuk müessesesi geçerli mi?

Toplu sözleşmede şok gelişme! Kimin ne kadar maaş alacağı peş peşe belli oldu! İşte yeni zamlı maaş tablosu...

Memur zammına ilişkin son dakika gelişmeler milyonlarca yurttaş tarafından takip ediliyor. 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, 1 Ağustos’ta başlayan müzakere sürecinden sonra sona erdi. Bu kapsamda, mesleklere göre alınacak maaş tutarı tek tek belli oldu. İşte detaylar...

Memur-Sen'den zam teklifine güncelleme talebi! Toplu sözleşmede son durum ne? Memura ne kadar zam gelecek? 

Memur-Sen, kamu işvereninin, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinde geçtiğimiz gün verdiği teklifi güncellemesini talep etti. İşte söz konusu o açıklamanın detayları...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri artık bu yönteme başvuruyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkemelerde dava yoğunluğu var. Ev sahipleri son dönemlerde artık yeni bir yönteme başvuruyor o yöntem de "sözleşme uyarlama davası" olarak belirtildi.

Memur ve memur emeklisi zammı için takvim netleşti: Toplu sözleşmede ilk toplantı 1 Ağustos'ta!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü 2024 ve 2025 yılındaki zamlarını ve haklarını şekillendirecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde. İşte detaylar...

Kamu işçilerine toplu sözleşmede tarih verildi! Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Bu rakamlara şimdi göz atın!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan toplu iş sözleşmesine ilişkin tarih verilirken, Ekonomist Muhammet Bayram da zam rakamlarını peş peşe duyurdu. 

Toplu sözleşmede kritik gün geldi çattı! Arap saçına dönen zam pazarlığı bugün çözülecek mi?

Kamu işçileri için zam pazarlığı devam sürerken, 1 Mayıs’ta imzalanması beklenen toplu iş sözleşmesi zam oranı için iki rakam gündemde. Bakan Vedat Bilgin ile Türk-İş Genel Başkanı Atalay’ın yaptıkları açıklamalar sonucu zam pazarlığında sonu ne olacak?

Memur ve emeklinin merakla beklediği toplu sözleşmede son dakika! Tarih resmen belli oldu! 

Kamu işçilerini yakından ilgilendiren zamlarla ilgili gelişmeler devam ederken, memur ve emeklilerin beklediği toplu sözleşmede son dakika gelişmesi yaşanıyor. Tarih resmen belli oldu! 

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

Merakla beklenen ve 700 bini aşkın kişiyi ilgilendiren kamu işçisi maaş zammı buz kestirecek! Toplu sözleşmede kritik detay! Kamu işçileri şimdi bakın!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

Kira sözleşmelerinin kapsamı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenmiştir. Kira sözleşmesinin en önemli unsurlarından biri kira bedelidir. Peki, Kira uyarlama davası nedir, ne zaman açılabilir?

sözleşmede uyarlama davası Haberi

sözleşmede uyarlama davası

İnşaat şirketleri arsa sahipleriyle yaptıkları inşaat sözleşmelerini yenilemek için dava açıyor. Müteahhitler, satışların azalması ve fiyatların düşmesi, maliyet artışı ve dolardaki yükseliş nedeniyle geçmişte taahhüt ettikleri oranlar ya da fiyatlarla iş yapamıyor ve uyarlama talep ediyor. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, son 6 ayda uyarlama davalarıyla çok sık karşılaştıklarını söyledi. Öngören, arsa malikleri ile anlaşılan yüzde oranlarının değişmesi, inşaat bedelinin arttırılması, inşaat süresinin yeniden belirlenmesi ya da sözleşmeden dönme konularında davaların gündemlerinde olduğunu belirtti.  Öngören, bu alanda açılan yüzlerce dava olduğunu ve sürecin binlerce konut sahibini ilgilendirdiğini ifade ederek, İstanbul’da en çok Kadıköy ve Kartal ilçelerindeki inşaat projeleri için bu tip davalar açıldığını belirtti. Öngören sözleşme sorunu yaşayanların daha çok...